Jan-Bart De Muelenaere grapt zich door coronacrisis met ludieke filmpjes en virale meme

Jan-Bart De Muelenaere woont in Ieper. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Comedian Jan-Bart De Muelenaere uit Ieper zag door de coronacrisis alle optredens en publiekopwarmingsopdrachten wegvallen. Hij bleef niet bij de pakken zetten en raakte zijn creatieve ei kwijt in hilarische filmpjes met zijn kinderen en een meme die viraal ging.

Jan-Bart De Muelenaere is comedian, improvisator, publieksopwarmer en presentator. Vier jaar geleden ging zijn show ‘Over Leven in West-Vlaanderen’ in première. Hij werkt ook achter de schermen mee aan verschillende radio- en tv-programma’s. Zo is hij onder meer publieksopwarmer voor onder andere Gert Late Night en De Zevende Dag.

Publieksopwarmer

“Tijdens de eerste week van de lockdown had ik een opdracht als publieksopwarmer voor De Zevende Dag, maar die uitzending vond uiteindelijk plaats zonder publiek waardoor ik mocht thuisblijven”, vertelt Jan-Bart. “Ik kwam op het idee om toch publiek op te warmen, zijnde mijn kinderen. Het resulteerde in een grappig filmpje dat meteen goed werd opgepikt. Ik verwachtte een honderdtal views, maar het werden er meer dan 3.000.”

Lees verder onder de foto.

Jan-Bart met zoontje Wout in een van z'n lockdownfilmpjes. (Foto Jan-Bart De Muelenaere)
Jan-Bart met zoontje Wout in een van z’n lockdownfilmpjes. (Foto Jan-Bart De Muelenaere)

Jan-Bart en de kinderen Aline (9), Eleonore (6) en Wout (3) kregen de smaak te pakken en blikten ondertussen al twaalf filmpjes in. Die gaan over alle liefde en leed waarmee ouders geconfronteerd worden tijdens de coronacrisis: thuiswerk, preteaching, tweede verblijf, studeren… “Het is leuk en ook de kinderen amuseren zich te pletter. Altijd vragen ze wanneer we nog eens een filmpje opnemen. Binnenkort mogen ze weer allemaal naar school, maar we zijn wel van plan om nog enkele filmpjes te maken. Ik heb nog enkele ideeën in mijn achterzak. Er zijn nog veel dingen die verboden zijn. Uiteindelijk is het belangrijk dat we ons blijven amuseren. Ik wil ook tonen aan de mensen dat ik creatief bezig blijf.”

Virale meme

Jan-Bart is trouwens ook de bedenker van de virale meme waarin Marc Van Ranst te gast is in een nieuw seizoen van ‘Sorry Voor Alles’, het programma met presentator Adriaan Van Hoof waarin de gasten met een verborgen camera gevolgd worden terwijl er allerlei gekke dingen hen overkomen.

Lees verder onder de foto.

De meme, bedacht en gemaakt door Jan-Bart De Muelenaere.
De meme, bedacht en gemaakt door Jan-Bart De Muelenaere.

“Die meme is inderdaad heel snel goed rondgegaan op internet. Ik lanceerde het op 1 april en zie dat het nog steeds rondgaat. Dikwijls echter ook zonder mijn naam vermeld. Dat vind ik vreemd. In plaats van het gewoon te delen vinden sommige mensen het de moeite om de foto te downloaden, te bewerken door mijn naam weg te halen en opnieuw online te zetten. Bizar.”

Optredens gezocht

Ondertussen zijn de lockdownmaatregelen heel wat versoepeld, maar Jan-Bart moet voorlopig werkloos blijven toekijken. “De programma’s met publiek zoals Gert Late Night en voetbalprogramma’s zijn voorbij en ik denk ook niet dat De Zevende Dag snel met publiek zal terugkomen. Voorlopig heb ik geen enkel optreden staan tot na 31 augustus, maar ik zou toch dringend enkele try-outs willen doen. Je mag gerust vermelden dat mensen me mogen contacteren voor een optreden. Ik ben heel goedkoop en wil gerust naar elk familiefeest komen.” (TOGH)

De filmpjes kun je bekijken op de Facebookpagina van Jan-Bart De Muelenaere.

http://www.janbartdemuelenaere.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier