https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jamie uit Rollegem-Kapelle startte eigen tattooshop die al snel dicht moest door lockdown

Jamie Olivier uit Rollegem-Kapelle kan zich creatief uitleven in haar tattooshop. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
Jamie Olivier uit Rollegem-Kapelle kan zich creatief uitleven in haar tattooshop. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
Redactie KW

De 28-jarige Jamie Olivier uit de Roeselarestraat in Rollegem-Kapelle startte begin november haar eigen tatoeagestudio, The Art of Jamie O. Het schildersatelier in haar woning verbouwde ze om tot een tattooshop. “In totaal kreeg ik twee klanten over de vloer. Enkele dagen na de opening van mijn zaak gingen de strengere coronamaatregelen van kracht. Spijtig, ik droomde al vier jaar van mijn eigen zaak.”

In 2016 geraakte Jamie gepassioneerd door het zelf plaatsen van tatoeages. Zelf had ze al verschillende tattoos. “Ik begon te experimenteren op varkenshuid. Ik kreeg al snel lovende commentaren op mijn ontwerpen, maar het echt plaatsen van tattoos bij mensen stelde ik lang uit. Ik durfde eerlijk gezegd eerst niet, bang om mensen misschien teleur te stellen. Een canvas kan je weggooien, maar een mens niet.” De positieve reacties bleven komen, waarna Jamie besloot om toch de stap te wagen. “Vier jaar lang leefde ik eigenlijk naar dat moment toe, maar toen kwam die tweede coronagolf.”

Naaktfoto uit protest

Het bijberoep van de jonge vrouw staat momenteel even on hold . “Gelukkig heb ik ook nog mijn hoofdberoep bij VDL in Roeselare. Ik kan geloven dat het voor mensen die er echt moeten van leven veel moeilijker is.”

“Gelukkig heb ik nog mijn hoofdberoep, het zou heel moeilijk zijn om hier nu van te leven”

Inmiddels protesteren heel wat kappers, barbiers en uitbaters van tattooshops met een naaktfoto op sociale media tegen de verlenging van de coronamaatregelen voor hun zaken. Terwijl winkels inmiddels de deuren alweer mochten openen, blijven de beoefenaars van dergelijke beroepen nog voor onvoorziene tijd werkloos. “Nadat een vriendin die barbier is een dergelijke naaktfoto postte, ging ook ik uit de kleren.”

Slaaf van maatschappij

Op haar foto houdt Jamie een van haar schilderijen voor zich. Op het schilderij wordt de evolutie van de mensheid afgebeeld. “Met het schilderij wil ik ook aantonen dat we geen slaaf mogen worden van de maatschappij, want ik heb het gevoel dat dat nu wel het geval is.” Met haar foto hoopt Jamie een invloed te kunnen hebben op een snellere openingsdatum voor haar en haar collega’s.

“Toch besef ik maar al te goed dat de kans groot is dat we misschien maar pas in februari weer zullen mogen open gaan. Het is heel erg spijtig. Als beginnend tattoo-artiest is het voor mij eigenlijk nu het moment om nog veel te oefenen en bij te leren.” (BF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten