Jamie-Lee Six uit Menen speelt eerste keer mee in komedie ‘Harrie let op de kleintjes’ in Gent

Patrick Depypere

Op zaterdagavond 8 februari vindt de première plaats van de knotsgekke komedie ‘Harrie let op de kleintjes’ van Jon van Eerd in Theater Scala in Gent. De cast bestaat uit Chris Van Espen, Peter Van Asbroeck, Christel Domen, Anton Cogen, Anthony Van Caeneghem én Jamie-Lee Six uit Menen. De regie is in handen van Eric Meirhaeghe.

Jamie-Lee is 21, maar haar palmares is al groot. In 2010 speelde ze haar eerste rol van Cleo De Wachter in de tv-serie ‘Ella’. Zonder ooit een toneelopleiding gevolgd te hebben, kreeg Jamie-Lee op zestienjarige leeftijd tijdens een auditie met 300 jongeren de hoofdrol als Amber in de Ketnetserie ‘D5R’, voluit ‘De Vijver’. In 2015 werd Jamie-Lee voor haar rol in ‘De Vijver’ genomineerd als vrouwelijke tv-ster van het jaar tijdens het Gala van de Gouden K’s 2014. Zij heeft die ook gewonnen. Eén jaar later werd ook ‘D5R’ zelf genomineerd tot Ketnet-reeks van het jaar. Jamie-Lee speelt ook mee in de film van ‘D5R’. Sinds 2016 is Jamie-Lee ook reporter bij TAGMAG. In februari speelt ze mee in de komedie ‘Harrie let op de kleintjes’ in een productie van Het Farcetheater. Ze maakt hiermee haar debuut in het theater.

Stel dat je nooit de rol van Amber had gekregen, wat was er dan geworden van Jamie-Lee ?

Jamie-Lee : “Was ik Amber niet geweest, dan stond ik niet waar ik nu sta. Zou ik dat erg hebben gevonden ? Neen, dan deed ik iets anders. Ik zou het dus echt niet supererg hebben gevonden. Dan studeerde ik nu misschien nog. Maar wat precies ? Ik weet het niet. Ik doe wat ik nu doe wel supergraag. Media zou ik niet meer kunnen missen. Online, sociaal platform, dat is echt mijn werk.”

Hoe moeilijk is het om bekend te blijven ?

Jamie-Lee : “Och, ik denk daar niet zo aan. Ik zou liever weer eens niet bekend zijn. Dan kan ik uitgaan zonder commentaar te krijgen, zonder een glas of een pint tegen mijn hoofd te krijgen. Dan kan ik eens doen wat ik echt wil doen en zijn wie ik echt ben. Nu moet ik op veel letten. Ik doe er niet voor om bekend te blijven, ik probeer gewoon mezelf te blijven.”

Hoe verzeilde je in die productie ?

Jamie-Lee : “Anthony stuurde naar mij een mailtje. Daar ben ik dankbaar voor. Het is mijn eerste toneel, mijn eerste ervaring. Mijn broer speelt ook toneel, ook voor hem is dat keitof. Voor mezelf is het een nieuwe weg. Vooraf had ik veel stress. Tot we begonnen met de repetities, nu is de stress verdwenen.”

Kan je toneel of komedie vergelijken met tv-werk ?

Jamie-Lee : “Het is helemaal anders. Je moet je tekst uit het hoofd kennen. Bij tv niet. Het is moeilijker om van tv naar toneel te gaan, dan van toneel naar tv te gaan. Bij tv mag je wel eens missen, bij toneel mag dat niet. De andere castleden zijn superprofessioneel. Het komt dus wel allemaal wel in orde.’

Heb je iets onderschat ?

Jamie-Lee : “Vooral het repeteren. Er kruipt zoveel tijd in het repeteren en dat wist ik vooraf niet. Als je acteert, dan lees je het script de dag ervoor of de dag zelf. Nu kruipt er veel tijd in. Begin december zijn we al gestart met de repetities, met uitzondering van de kerstvakantie.”

Is de productie al afgewerkt ?

Jamie-Lee : “Er wordt nog aan gesleuteld, maar je ziet al de vorderingen. We hebben al een verhaal. In ‘t begin was het moeilijk. Je had een script en dat was het. Nu hebben we alles al onder controle, maar er is nog werk aan. We hebben nog drie weken. Het komt zeker in orde.”

Heb je een moeilijke rol ?

Jamie-Lee : “Neen, ik heb een leuke rol, een toffe rol. De andere rollen zijn moeilijker, want ze hebben meer tekst, zelfs als ze niet veel moeten zeggen. Ik kan mezelf blijven. Ik mag West-Vlaams spreken, zelfs wat platter. In ‘t begin was het niet gemakkelijk, nu heb ik het wel gevonden.”

Is dat een stap naar nog meer toneelopvoeringen ?

Jamie-Lee : “Geen idee, maar ik sta er wel voor open.”

(PADI)

‘Harrie let op de kleintjes’ : vanaf donderdag 6 februari (try-out) tot en met zondag 23 februari in Theater Scala in Gent. Tickets via www.farcetheater.be of 0498 97 97 04

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.