Jakkie van café Lunapark in Kortrijk overleden

Redactie KW

Jacques Millecam (77), beter bekend als Jakkie van café Lunapark, is in de nacht van maandag op dinsdag overleden.

Jakkie was de man van Irène Maes en woonde op een appartement in Kortrijk. Hij was de vader van Vincent, die in Zwevegem woont. Hij was 32 jaar de uitbater van café Lunapark in de Gasstraat. Drie jaar geleden werd bij Jakkie darmkanker vastgesteld. Hij werd geopereerd, bestraald, kreeg chemo, en na 3 weken opende hij zijn café op Overleie weer. In januari werd Jakkie echter opnieuw ziek. Van zijn café moest hij onmiddellijk naar de spoedafdeling. Er werd vastgesteld dat de kanker weer uitgezaaid was, dit keer naar de longen. Jakkie besefte dat het café nog verder openhouden niet meer zou lukken.

Afscheidsfeestje

Begin mei organiseerde zoon Vincent samen met Vincent Demets en overburen Trui en Patrick nog een afscheidsfeestje voor Jakkie, maar Jakkie bleek te zwak om er zelf naar toe te komen.

Op 9 mei ging het café voor de laatste keer open om al het bier leeg te drinken. Die dag werd Jakkie weer opgenomen in het ziekenhuis. Zijn humor bleef hij echter behouden, en hoe ziek hij ook was, hij was trots dat hij in onze krant gekomen was. Hij grapte nog dat alleen ‘de snelle’ in de krant konden komen.

De uitvaartdienst vindt maandag 2 juni om 11.30 uur plaats in crematorium Uitzicht, Amb. Baertlaan 5 in Kortrijk.

(EDB – GF)

>> Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.