Jaimie, Oshin en Floris maken kans op de Roeselaarse Persprijs

Floris Caes (links) en Jaimie Deblieck (rechts) zijn genomineerd voor de Roeselaarse Persprijs, net als Oshin Derieuw die niet aanwezig kon zijn op het fotomoment. (Foto SB) © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Jaimie Deblieck, Oshin Derieuw en Floris Caes zijn genomineerd voor de Roeselaarse Persprijs. Drie jonge kandidaten die zich elk op hun eigen manier verdienstelijk hebben gemaakt het afgelopen jaar. De uitreiking vindt plaats op Batjeszondag 24 juni.

Tijdens het Batjesweekend reikt de Roeselaarse Perskring, de vereniging van journalisten uit of actief in Roeselare, de Persprijs uit. Sinds vorig jaar gebeurt dat op zondagvoormiddag in kenniscentrum ARhus. Daarbij werden drie kandidaten geselecteerd die zich het afgelopen jaar op hun eigen manier verdienstelijk gemaakt hebben in Roeselare.

Dit jaar werd vooral jong talent geselecteerd. De eerste naam is Floris Caes (30), een beloftevolle kunstenaar die het graag groots ziet.

Onder de naam Boccanegra begon hij zijn artistieke loopbaan met een reeks letterkunstwerken, gevolgd door een project rond de genocide in Uganda en Rwanda, waarvoor hij speciaal naar Afrika trok om zelf de machetes te halen die hij nodig had voor zijn project.

Eind vorig jaar kreeg hij een solo-expositie in New York met zijn creatie met NFL-helmen en in maart van dit jaar trok hij zelfs naar de Iraakse hoofdstad Mosoel om er rolluiken van lokale winkels te verzamelen om de economische gevolgen van de oorlog aan te kaarten. Het resultaat kregen we onlangs te zien in Galerie Blomme.

“De drie genomineerden maken zich op hun eigen manier verdienstelijk”

De tweede genomineerde is Jamie Blieck (19). Hij werd een klein jaar geleden verkozen tot Mister Gay Belgium, een titel die hij met veel eer draagt. Hij is als Mister Gay Belgium niet alleen de vertegenwoordiger van de LGBT-gemeenschap (Lesbian, Gay, Bi en Transgender), maar hij zet zich ook nog eens in voor autisme omdat hij het zelf ook heeft. Hij doet dat door aanwezig te zijn op tal van evenementen. Momenteel verblijft hij in Zuid-Afrika waar hij deelneemt aan Mister Gay World.

Tot slot hebben we Oshin Derieuw (30) die zich sinds enkele weken wereldkampioen boksen in haar gewichtscategorie mag noemen. Een prestatie die niet te minimaliseren valt. Nu al wordt ze gebombardeerd tot het toekomstige gezicht van het vrouwenboksen in ons land. Om zich tot wereldkampioen te kronen moest ze maanden trainen en tal van opofferingen doen. Dat combineerde ze allemaal met een job, Oshin is beroepshalve manager bij wellnesscenter.

De winnaar wordt bepaald door een online stemming in combinatie met een stemronde bij de leden van de Roeselaarse Perskring. Stemmen kan vanaf zondag 3 juni om 20 uur tot en met zondag 17 juni om 20 uur.

De winnaar verkrijgt eeuwige roem in Roeselare en een kunstwerk van Roeselaars fotograaf Stefaan Beel. (TD)

Info en stemmen: www.perskringroeselare.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier