Jade Debraeve is Junior Journalist in Kuurne

Winnares Jade Debraeve won onder meer drie boeken.© BRU
Winnares Jade Debraeve won onder meer drie boeken.© BRU
Redactie KW

Ook in dit coronajaar werd door Davidsfonds Kuurne de schrijfwedstrijd Junior Journalist georganiseerd voor leerlingen van de derde graad van de basisschool. Als thema werd ditmaal gekozen voor ‘Schatten’.

Aan de wedstrijd namen leerlingen deel uit vier Kuurnse basisscholen, waaronder GO De Boomgaard, VBS Sint-Katrien, Pienter en de Centrumschool. De jury beoordeelde de digitale inzendingen reeds in december van vorig jaar en besliste dat de prijzen deze keer, omwille van de coronamaatregelen, op een andere manier zouden toegekend worden.

Winnares

Winnares dit jaar is Jade Debraeve, die leerling is van VBS Sint-Katrien. Haar verhaal leverde haar onder meer het gezelschapsspel ‘Saboteur’, drie boeken en koekjes op. Daarnaast mag Jade ook met haar opstel de Kuurnse kleuren verdedigen in de provinciale finale van Junior Journalist.

In elke deelnemende school werden de twee best geplaatste leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar beloond met Het Grote Omaboek. De andere deelnemende leerlingen uit de deelnemende klassen kregen een leuke attentie. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten