Jacques Boen gehuldigd als lokaal voorzitter Nationale Strijdersbond

Jacques Boen gehuldigd als lokaal voorzitter Nationale Strijdersbond © EG
Redactie KW

VLAMERTINGE Jacques Boen werd gehuldigd als plaatselijk en provinciaal voorzitter van de Nationale Strijdersbond. Dit jaar nam hij voor de 50ste keer deel aan het dodenappel. Jacques Boen leidt sinds 1973 de 11 novemberstoet.

“Het was gebruikelijk dat de brandweercommandant van Vlamertinge dat deed”, aldus Jacques Boen. “Overigens is de brandweer van Vlamertinge de enige vereniging die steeds present was sinds de eerste herdenking in 1928.”

“Voor Jacques is 11 november een dag om te herdenken, maar ook om gezellig samen te zijn”, zegt schepen Diego Desmadryl (Open Ieper). “Jacques is plaatselijk en provinciaal voorzitter van de Nationale Strijdersbond, maar ook een vertrouwd gezicht in Wintershove. Als tegengewicht voor het overwegend Gemenebestkarakter van herdenkingsplechtigheden luidt zijn lijfspreuk We mogen de Belgen niet vergeten. Jacques neemt al een halve eeuw lang deel aan het dodenappel. We zijn hem dankbaar voor deze bijzondere prestatie. Er is geen geschenk of een diploma van het koningshuis, maar de stad Ieper heeft zijn jarenlange bijdrage aan het herdenkingsgebeuren in Vlamertinge niet over het hoofd gezien.” In naam van de stad Ieper overhandigde de schepen Jacques en zijn echtgenote Denise een passend geschenk. Op de foto zien we gemeenteraadslid Stefaan Williams (CD&V), Jacques Boen en echtgenote Denise Caemerlynck, schepen Diego Desmadryl en Vredesfondsmandataris Guido Allosserie. (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.