Jabbeke krijgt nieuwe recreatiezone, concrete invulling nog niet duidelijk

Redactie KW

Voorstellen kunnen nog enkele weken ingediend worden

Op een braakliggend stuk grond in het Vlamingveld in Jabbeke komt binnenkort een recreatiezone. Wat er precies zal komen is nog niet duidelijk. Voorstellen kunnen nog enkele weken ingediend worden. “Dit wordt hoe dan ook een goeie zaak voor Jabbeke”, zegt schepen Frank Casteleyn.

Komt er binnenkort een padelclub, een indoor binnenspeeltuin, een trampolinepark of een CrossFit club – of alle vier – in Jabbeke? Het zou zo maar even kunnen. Want de gemeente verkoopt het braakliggend stuk grond tussen recreatiedomein Klein Strand en de voetbalvelden van KSV Jabbeke in het Vlamingveld. Het gaat om recreatiegrond, maar de mogelijkheden zijn ruim. “Het staat momenteel nog open voor iedereen en voor alles”, zegt burgemeester Daniël Vanhessche (CD&V).

Het hoekperceel in kwestie is 12.800 vierkante meter groot. De zone is al jaren bestemd voor dagrecreatie en sportvoorzieningen. Maar meer dan de jaarlijkse circustent werd er in al die tijd nooit neergepoot. Daar wil het gemeentebestuur nu verandering in brengen. De gemeenteraad keurde dan ook de start van de verkoopprocedure goed. De verkoopprijs werd vast gelegd op 70 euro per vierkante meter.

Ondertussen lopen de inschrijvingen voor kandidaten die er iets zouden willen installeren. Dat moet uiteraard aan de eisen voldoen. “We werken met bepaalde criteria en een puntensysteem”, zegt Geert Depree (CD&V), schepen van Sport. “Zo heeft iemand die in Jabbeke woont letterlijk een streepje voor. Maar iedereen is vrij om bij ons een voorstel in te dienen.”

Triatleet Marino Vanhoenacker zou graag een CrossFit club starten

Ondertussen zouden al een zestal kandidaturen ingediend zijn. Het gaat onder meer om een padelclub, een binnenspeeltuin, petanquevelden en een trampolinepark. Ook triatleet Marino Vanhoenacker uit Jabbeke zou graag een CrossFit club in het Vlamingveld starten.

De enige voorwaarde: Er moet een gezamenlijke parking komen met één oprit en één uitrit. Volgens Frank Casteleyn (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening, zal het terrein plaats kunnen bieden aan verschillende kandidaten. “Wij hopen natuurlijk om er zoveel mogelijk te krijgen”, zegt hij. “Binnen de mogelijkheden natuurlijk. Maar het is hoe dan ook een heel goeie zaak voor Jabbeke dat er zo’n recreatiezone komt. Ook voor onder andere de jonge gezinnen kan dat een absolute meerwaarde bieden.”

Burgemeester Vanhessche wil echter nog niet op de feiten vooruit lopen. “Er is helemaal nog niets beslist”, zegt hij. “Het Klein Strand kan bijvoorbeeld ook nog een aanvraag indienen om er een dagrecreatiezone te installeren. Alle pistes zijn momenteel nog open.” Kandidaten kunnen zich nog tot 12 januari voor 11 uur inschrijven via een schriftelijk verzoek aan het college van burgemeester en schepenen. Het gemeentebestuur stelt eind volgend jaar voorop om met het nieuwe recreatiedomein te kunnen starten.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier