Jabbeke huldigt sportkampioenen van coronajaren

© Davy Coghe
Redactie KW

De gemeente Jabbeke reikt dit jaar geen echte sportprijzen uit, gezien corona de vele sportmanifestaties naar de annulatiekalender verwees. Maar toch was er wel wat sportcompetitie. Daarom werden de sportkampioenen gehuldigd.

“Het waren ook voor de sport, waarbij samenkomen en het sociale een essentieel onderdeel van vormen, twee moeilijke jaren”, meent sportbeleidsfunctionaris Gino Jonckheere. “Een echte traditionele sportprijs kunnen we dan ook moeilijk uitreiken. Maar toch zijn er in diverse disciplines heel wat competities geweest. De Jabbekenaars die daarin uitblonken wensen we, als boegbeelden van de sportparticipatie, te huldigen. Jabbeke is trouwens een gemeente met een heel hoge sportparticipatie.”

Uiteraard viel Ruben Vanhollebeke in de prijzen. De man die op tv de Wilhem Tellstunt herhaalde, werd wereldkampioen boogschieten bij blinden en slechtzienden. Basketster Kyara Linskens haalde met de Belgian Cats dan weer brons tijdens het Europees kampioenschap en bereikte tijdens de Olympische Spelen de kwartfinale.

Gewichtheffer Julie De Wispelaere werd Vlaams kampioen bij de U15 in 2020 en het jaar erop werd ze zevende op het Europees kampioenschap en werd ze Belgisch en Vlaams kampioen. Marit Janssens werd zeven keer Belgisch kampioen in diverse roeidisciplines en behaalde ook zo een selectie voor het nationale team. Els Inghelbrecht werd provinciaal kampioen indoor op zowel de 800 meter als de 1500 meter.

Volgend jaar terug sportprijs

Michael Obasuyi werd Belgisch kampioen in diverse hordendisciplines. Daarnaast werd hij tweede tijdens het EK op de 110 meter horden outdoor. En ook hij was present op de Olympische Spelen, met een zesde plaats in de reeksen outdoor 110 meter horden. “Na een onderbreking hebben we dus toch heel wat van sportief Jabbeke bijeen kunnen krijgen op dit feest van de sport”, meent Gino Jonckheere. “En volgend jaar is er gewoon terug een sportprijs, een gewone editie waarbij deelnemen het belangrijkste is… Daar ben ik van overtuigd.” (PA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.