Jabbeekse student lanceert duurzame muurdesigns

Wout Franco. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Wout Franco. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Het is algemeen bekend dat jongeren het momenteel erg moeilijk hebben. Wout (21), Dave (23) en Niels (21), drie studenten kmo-management, bleven echter niet bij de pakken zitten. De jonge ondernemers lanceerden hun project ‘Wall’d’, om huis- en studentenkamers op te fleuren met gepersonaliseerde en duurzame designs.

De drie studenten lanceerden dit initiatief naar aanleiding van hun bachelorproef aan de Arteveldehogeschool in Gent. Een die drie is Wout Franco, geboren en getogen in Jabbeke.

“Voor onze bachelorproef kregen wij de opdracht om een bedrijf op te richten en een product op te markt te brengen”, vertelt Wout. “Bij het begin van ons project wilden we ons vooral focussen op studenten, om de kale muren van studentenkoten op te fleuren. Maar na grondig onderzoek kwamen we tot de conclusie dat die markt veel ruimer was dan enkel studenten: enorm veel mensen leken geïnteresseerd in ons product. Zo zijn we uiteindelijk tot onze finale creatie gekomen. Drie verschillende muurdesigns, voor jong en oud, die uniek, modern en betaalbaar zijn.”

Hoge kosten

“We werken met gerecycleerd plexiglas voor onze designs, waardoor onze kosten hoog oplopen en daarom doen we aan reward-based crowdfunding (financiering op basis van donaties, in ruil voor een niet-financiële beloning, red.) . Wij verkopen onze designs tegen vijftig euro via het platform ‘ulule’. Voor mensen die ons willen steunen voor een kleiner bedrag, voorzien wij gepersonaliseerde petjes en sleutelhangers. We zijn heel dankbaar voor alle steun die we al ontvangen hebben, en hebben bijna ons doel bereikt. Maar zoals elke goede ondernemer hopen we natuurlijk meer te behalen dan het vooropgestelde doel. “

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.