Jaarmarkt van Waregem Koersefeesten blijft topper

© JD
Redactie KW

Het was tijdens de traditionele Jaarmarkt van de Waregem Koersefeesten maandag 26 augustus zoals elders in het land echt afrekenen met temperaturen van meer dan dertig graden Celsius. . Maar dat belette niet dat er heel wat passanten en bezoekers langs de tientallen kraampjes, tenten en demonstratiestands passeerden.

Organisator Waregem Winkelstad wist wel te melden dat er toch 25 procent minder ambulante handelaars waren die net op de valreep afhaakten. Dat had vooral te maken met voeding en alles wat eigenlijk niet kan of niet goed in de lokale markt ligt wanneer het echt teveel graden Celsius is.

Niettemin mag Waregem zeker terugblikken op een geslaagde jaarmarkt die aan zijn negenveertigste editie toe was. Volgend jaar wordt dat zeker uitgebreid gevierd met de vijftigste verjaardag van wat even traditioneel de dag en nacht van de Waregemnaars wordt genoemd, die zich aan het opmaken zijn voor Waregem Koerse editie 172 op de hippodroom dinsdag 27 augustus, de dinsdag na de laatste zondag van augustus.

(JD)