Jaarlijkse stickerverkoop Rode Kruis opgestart: “Grote waardering voor vrijwilligers”

Dirk Van Durme, Carl Decaluwé en Maarten Berghmans. De gouverneur kocht zijn stickers al aan.© Davy Coghe
Dirk Van Durme, Carl Decaluwé en Maarten Berghmans. De gouverneur kocht zijn stickers al aan.© Davy Coghe
Piet De Ville

Donderdagmorgen is in heel Vlaanderen en dus ook in onze provincie de jaarlijkse stickerverkoop van het Rode Kruis opgestart. Gouverneur Carl Decaluwé kocht al een eerste reeks van de nieuwe stickers aan.

Zo kan iedereen de lokale afdelingen van het Rode Kruis steunen, want de opbrengst is specifiek daarvoor bestemd. Provinciegouverneur Carl Decaluwé kocht enkele stickers aan, dit jaar met figuurtjes van Studio 100 zoals Kabouter Plop en K3, en loofde de werking van de vele afdelingen van het Rode Kruis in West-Vlaanderen. “Er werd het voorbije jaar massaal beroep gedaan op Rode Kruisvrijwilligers van verschillende afdelingen in de provincie voor ondersteuning zoals: hulp in woonzorgcentra, bemannen van triageposten, vervoer van coronapatiënten, afnemen van sneltesten in het onderwijs, opzetten van testdorpen en bedeling van mondmaskers”, stelt de gouverneur. “Dit bewijst nog maar eens dat het Rode Kruis z’n plaats heeft in de samenleving. Mijn waardering gaat dan ook uit naar alle vrijwilligers die zich vrijblijvend inzetten voor de bevolking.”

Handelaars helpen

Om de stickerverkoop op een coronaveilige manier te organiseren, zullen vrijwilligers dit jaar niet te vinden zijn op kruispunten, maar vatten ze post aan vaste standplaatsen in open lucht zoals wekelijkse markten en op de parkings van een aantal warenhuizen. “Nieuw dit jaar is de samenwerking met de lokale handelaren die als verkooppunt zullen optreden”, zegt PR verantwoordelijke Peter Warlop van Rode Kruis West-Vlaanderen. “Tenslotte zal je ook dit jaar vanuit je luie zetel de sticker online kunnen aankopen via www.koopdesticker.be ”.

De Rode Kruis-stickers zijn nog tot en met 6 mei te koop aan 5 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.