Jaarlijkse kermis in Anzegem op gang getrokken

Het college van burgemeester en schepenen mogen de balletjes gooien tijdens de prijzenworp. © XC
Redactie KW

Vrijdag 30 augustus werd om 16 uur de kermis officieel geopend door burgemeester Gino Devogelaere die het lint doorknipte. Het Kermiscomité wil het dit jaar nog beter doen dan vorig jaar. Het hele weekend vinden tal van evenementen en optredens plaats in het dorpscentrum om dan zondagavond af te sluiten met vuurwerk.

Na het lintjesknippen werd het college van burgemeester en schepenen uitgenodigd voor de prijzenworp. De Anzegemse politici gooien voor drie leeftijdscategorieën plastic balletjes door het raam van het gemeentehuis. Op elk balletje staat een nummer dat correspondeert met een prijs. Voor de worp kwamen heel wat mensen opdagen aan het gemeentehuis.

“Met het mooie weer verwachten we veel van deze editie van Anzegem kermis. We doen het ook deze keer nog iets beter dan vorig jaar. Hoe meer de mensen hier spenderen, hoe meer geld we hebben om aan de slag te gaan voor volgend jaar. Zondag kunnen we bijvoorbeeld volksspelen aanbieden, een goochelaar tussen 16 en 18 uur voor de kinderen en ook tal van activiteiten voor de ouderen“, legt Steven vandenberghe (42) lid van het Kermiscomité uit. Samen met Jan Meulebrouck en Griet Surmont vormt hij het bestuur van het comité.

Vandaag begon de kermis om 10.30 uur met de jaarlijkse misviering op de autoscooters. Vanaf 18 uur speelt de Koninklijke harmonie doorheen de Kerkstraat en op het dorpsplein. Om 20 uur start de avond van de ambiance in café Casino en om 21.30 uur wordt het kermisweekend afgesloten met vuurwerk in samenwerking met de Gemeente Anzegem.

(XC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.