Jaarlijkse fandag bij KSV Pittem

De demotraining is een eerste stap in de opleiding van eigen spelers. We zien centraal op de foto Andy Kindt en Jürgen Rigole. (foto Jan)
Redactie KW

De jeugdafdeling van KSV Pittem begon het seizoen 2018 – 2019 met een nieuwe jeugdcoördinator Jürgen Rigole en een nieuwe voorzitter Andy Kindt. Zij hadden een duidelijk visie over de toekomst.

“Ik denk dat we mogen zeggen dat de krijtlijnen die we gedurende het voorbij jaar hebben uitgezet, gerealiseerd werden”, steekt Jürgen Rigole van wal. “Een van de belangrijkste daarvan was de uitbouw van een eigen kweekvijver, wat de kerntaak van een jeugdafdeling is en die begint bij de allerkleinsten. Onze demotraining op de fandag wordt in dat verband te baat genomen om kinderen eens te laten proeven wat een training nu precies is. Dankzij de goede equipe die we bij de U6 hebben, hadden we vorig jaar 17 spelertjes, wat meer dan positief was. Van bij de basis werken we ook aan een duidelijke visie en structuur, zodat iedereen van U6 tot U21 weet waaraan zich te houden. Alles begint met motivatie, wat zich vertaalt in tijdig aanwezig zijn op trainingen en wedstrijden en de aanwezigheden tout court. We beschikken op alle niveaus momenteel over een voldoende brede kern, zodat wie er de kantjes afloopt er helaas ook de gevolgen van zal moeten dragen. Op de tweede plaats komt attitude en gedrag. We zijn actief in een ploegsport en dan is respect voor medespelers, scheidsrechters, afgevaardigden en tegenstanders essentieel. Op de derde plaats komt pas de sportieve prestatie. Gezien het familiale karakter van onze club is dit een logische volgorde.”

Trainersgroep

“Alles staat of valt met een goede leiding en dat is per definitie de taak van de diverse trainers”, gaat Andy Kindt verder. “Het blijft een probleem om goede trainers te vinden en dus hebben we binnen de club, in samenwerking met Voetbal Vlaanderen, zelf een trainerscursus georganiseerd, waarin de knepen van het vak aan de kandidaten aangeleerd worden. Wie aansluitend twee jaar bij onze club blijft, krijgt het cursusgeld terugbetaald. Er zal ook regelmatig geëvalueerd worden en bijgestuurd waar nodig. Op dat vlak werd met Voetbal Vlaanderen overeengekomen dat ze tweemaal onaangekondigd langskomen om de trainingen te evalueren. Onze werking en visie staan sinds vrijdag 23 augustus ook in detail op onze totaal vernieuwde website. Hierin kunnen de rechten en plichten van alle leden teruggevonden worden, alsook een schat aan informatie voor de ouders van de jeugdspelers.”

Het jaarlijkse indoortornooi voor jeugdploegen kan, ondanks de alarmerende berichten vorig jaar, toch doorgaan van 21 tot 30 december. “We hebben van de gemeente de bevestiging gekregen dat de nieuwe vloer er pas begin volgend jaar komt en dus kunnen we onze bestaande boardings nog eens gebruiken. Dat is uiteraard maar tijdelijk, want we zullen moeten blijven zoeken naar een permanente oplossing om de zware boardings te vervangen.”

Lichtere boardings

Er zijn lichtere aluminium boardings te krijgen, maar die kosten enkele tienduizenden euro’s en dat is ver boven het beschikbare budget. “We blijven echter positief dat we een oplossing zullen vinden.” (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier