Jaarlijkse digishow van Spectrum Heuvelland

(foto EF)
Redactie KW

Op 4 en 5 oktober houdt fotoclub Spectrum in ‘t Seultje z’n jaarlijkse digishow. “Er is een boeiende fototentoonstelling en verder ook digitale beeldverhalen over reizen en lokale onderwerpen, gemaakt door de eigen leden”, zegt Bart Cuvelier.

De leden van Spectrum komen telkens samen in ‘t Seultje in Nieuwkerke waar er zowel theoretische als praktische lessen worden gevolgd. “Wij zijn en blijven een groep van gepassioneerde amateurfotografen die geïnteresseerd zijn in het aanleren en het delen van technieken”, aldus Bart Cuvelier. “De resulaten van een jaar lang worden nu getoond tijdens onze jaarlijkse digishow. In het eerste deel brengen leden een montage van hun favoriete onderwerp, na de onderbreking volgt dan de clubwedstrijd. We reiken een gouden, zilveren en bronzen medaille uit.”

De leden van de fotoclub dingen ook mee naar de provinciale titels. Deze worden uitgereikt door het West-Vlaams Verbond van Fotokringen Digitaal. Voor het eerst zal de proclamatie in Heuvelland, in ‘t Seultje van Nieuwkerke, plaatsvinden. “We hebben een aantal nominaties, maar de namen houden we nog even stil”, reageert Bart. Met deze activiteit op 23 november wil de fotoclub zich nog meer in de kijker plaatsen.

Evenementen

Inmiddels heeft Spectrum Heuvelland een samenwerking aangegaan met de gemeente Heuvelland. “We werden gevraagd om foto’s te nemen op de belangrijkste evenementen zoals Festival Dranouter en de Heuvellandse Wijnfeesten. Deze foto’s worden dan door de gemeente gebruikt voor toeristische doeleinden. Na onze digishow trekken we naar de Highlandrun en verder fotograferen we ook op 9 en 10 november tijdens de plechtigheden en theaterwandelingen naar aanleiding van ’30 jaar val van de Berlijnse Muur’. Op die manier komen we alvast meer in beeld”, reageert Bart Cuvelier tot besluit.

(MDN)

Spectrum Digishow op vrijdag 4 oktober en zaterdag 5 oktober, telkens om 20 uur in OC ‘t Seultje in Nieuwkerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier