Jaarlijks 120 events op ACEG Wellington Hippodroom

De Wellington Renbaan is sinds vorig jaar in handen van Kim en Olivier Orlans (links) en Joeri Impens (rechts), ceo van Bingoal.©Peter MAENHOUDT
De Wellington Renbaan is sinds vorig jaar in handen van Kim en Olivier Orlans (links) en Joeri Impens (rechts), ceo van Bingoal.©Peter MAENHOUDT
Gillian Lowyck

Eventorganisator Eventor en keuringsfirma ACEG slaan de handen in elkaar en willen van de Wellington Hippdroom dé Oostendse eventlocatie maken. Er werd geïnvesteerd in een modernisering van de accommodatie (geluid, belichting, technieken, netwerk, infrastructuur). De uitbaters mikken op de organisatie van meer dan 120 events per jaar. Ze doen hiervoor een beroep op concertorganisator Niko Geldhof.

Het lijkt in deze periode van het jaar ongewoon stil op de Wellington Hippodroom. Normaal zou hier een uitzinnige massa voetbalfans staan joelen en dansen voor de wedstrijden van de Rode Duivels, maar daar heeft corona dus anders over beslist. “En toch is er de afgelopen maanden in alle rust keihard gewerkt”, klinkt het.

In 2019 gaf de familie Desimpel aan de fakkel te willen doorgeven. De Koninklijke Renvereniging Oostende ging op zoek naar een nieuwe operationele partner en vond die eind vorig jaar in Kim en Olivier Orlans van Eventor en Joeri Impens, ceo van de Belgische bookmaker Bingoal. Eventor organiseerde eerder al onder meer Oostende Koerse in de Hippodroom.

Grondige update

De gebouwen kregen meteen een grondige update: “De bookmakershall is zowel qua akoestiek als qua belichting, telecom-netwerk en diverse technieken, optimaal uitgerust voor de organisatie van concerten en privé– en corporate-events. De omgevingsaanleg en de beplanting op de hippodroom werden ook grondig aangepakt. Het machinepark staat op punt en de graspiste werd onder handen genomen, wat de paarden en jockeys straks nog meer comfort moet geven op rendagen.”

“Met deze tweede fase van de renovatie is de hippodroom optimaal aangepast om uit te groeien tot een moderne, multifunctionele eventlocatie”, zegt de nieuwe voorzitter van de KRO, Patrick Orlans. “Met de opstart van de Wellington Business Club willen we bovendien de lokale en nationale zakenwereld naar Oostende loodsen.”

ACEG als naamsponsor

In navolging van veel andere eventsites in ons land, kreeg de hippodroom met erkend keuringsspecialist ACEG ook een commerciële naamsponsor voor de komende vijfenhalf jaar.

“Als erkend keuringsorganisme voor immo, zonnepanelen, bouwbedrijven… zijn we bijzonder sterk aanwezig aan de kust”, klinkt het bij Gino Lescrauwaet en Levi Vaneycken van ACEG. “We voelen ons hier thuis en willen die verankering nu versterken door ons engagement op deze historische locatie.” Ook de bookmakershall wordt omgedoopt tot de ACEG-Arena en die zal een heel jaar door gebruikt worden voor tal van events en concerten.

enorme trekpleister

Voor die events en concerten doet Eventor een beroep op Niko Geldhof, die met Concerten aan Zee heel wat events organiseert. Samen richten ze Blue Sky Concerts op, een bureau dat zich wil toeleggen op de organisatie en promotie van (inter)nationale concerten in Vlaanderen. In eerste instantie in de ACEG-Arena, maar ook in andere zalen, zoals het Kursaal, Het Kuipke in Gent of de Lotto-Arena in Antwerpen.

Wellington gaat

in zee met

Niko Geldhof

“We beginnen in elk geval al met enkele tientallen concerten in de vernieuwde ACEG-Arena, waarvoor we drie formats hebben ontwikkeld”, zegt Niko Geldhof. “We kunnen er events organiseren voor een zittend publiek tot 1.000 mensen. Concerten kunnen binnen tot 2.500 staande toeschouwers verwelkomen en buiten is zelfs een festivalformule met 10.000 gasten mogelijk. De jaren ‘90, met Michael Jackson of Bon Jovi, komen niet meer terug, maar deze vernieuwde ACEG Wellington Hippodroom wordt een enorme trekpleister voor nieuwe concerten aan zee.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.