https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jaar cel met uitstel voor man uit De Panne die whiskyfles kapotsloeg op hoofd vrouw

© Getty Images/EyeEm
© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 31-jarige man uit De Panne heeft 1 jaar cel met uitstel gekregen nadat hij een fles whisky kapotsloeg op het hoofd van zijn vrouw. De man moet zich laten begeleiden voor zijn alcoholprobleem en krijgt de steun van zijn vrouw, want de twee zijn weer samen.

De feiten vonden op 7 maart plaats in het appartement van slachtoffer N. in Koksijde. Zij heeft een relatie met beklaagde R.C. die nu tijdelijk weer even in De Panne woont. “De politie werd verwittigd over het feit dat de vrouw op die dag harde klappen had gekregen”, schetste de procureur.

Snelrecht

“Het bleek dat C. een fles whisky op haar hoofd had kapot geslagen. Daar heeft ze drie hechtingen voor gekregen. Nadien deelde hij haar ook nog slagen en schoppen uit. De vrouw liep met haar rechtervoet ook in het glas dat op de grond lag en liep daarbij ook ernstige snijwonden op. Beiden zijn gekend voor alcohol- en drugsproblemen. We hebben de zaak via snelrecht bij de rechter gebracht om verdere escalatie te voorkomen en om een duidelijk signaal te geven”.

Begeleiding

De procureur wilde eigenlijk vragen dat R. een contactverbod zou krijgen maar zijn vrouw N. meldde op de zitting dat ze beiden weer samen zijn. Opmerkelijk, want volgens de rechter spraken de foto’s van de verwondingen die de vrouw opliep boekdelen. Hij noemde de feiten ‘echt erg’. R. krijgt nu 1 jaar cel met uitstel onder voorwaarden en moet zich laten begeleiden voor zijn alcohol- en drugsprobleem. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten