Jaar cel gevorderd voor inbraak op jacht in Zeebrugge

© gf
Redactie KW

Een 29-jarige Libiër heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een inbraak op een jacht in Zeebrugge. Het openbaar ministerie vorderde een jaar effectieve gevangenisstraf. Voor illegaal verblijf hangt M.A. nog eens drie maanden cel boven het hoofd.

Op 28 november drong de beklaagde in de jachthaven van Zeebrugge een luxejacht binnen. De Libiër had blijkbaar niet in de gaten dat de politie dankzij het alarm verwittigd werd. A. kon dan ook ter plaatse op heterdaad betrapt worden. Bij zijn arrestatie had de beklaagde een deel van de buit op zak. De rest van de gestolen goederen had hij al in een zak klaargezet. Het ging onder andere om een zonnebril, twee camera’s, kledij, parfum, een luidspreker en een plooimes.

Inbraak onmiddellijk bekend

In zijn verhoor bekende A. de inbraak onmiddellijk. “Mijn cliënt zocht verse kleren en een plaats om te slapen en te eten”, aldus meester Ellen Eneman. De beklaagde zit sinds de feiten in voorhechtenis, maar werd door de coronamaatregelen niet overgebracht vanuit de gevangenis. Zijn advocate vroeg om hem een mildere straf op te leggen.

De rechtbank doet uitspraak op 20 april. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier