Jaak en Annelies stonden in hun jonge jaren samen op de planken. Ze stonden ook aan de wieg van het Belgisch-Nederlands Theater 'BENT' met uitvalsbasis in Kasterlee. In 1989 trok het koppel naar Frankrijk waar ze 20 jaar bleven plakken. Sinds 2016 wonen ze weer in Brugge. "Als een mokerslag trof mij mijn moedertaal: het Brugs en al mijn ander West-Vlaams," vertelt Jaak. Want vertellen doet hij nog altijd. Op vandaag toert Jaak het land rond met een theatermonoloog 'Tachtig is prachtig' waarin hij zijn levensverhaal vertelt in de sappige dialecten die onze provincie rijk is (contact: 0495 16 19 36).

Annelies stond ooit als Ismel aan de zijde van Mike Verdrengh in de televisieserie Keromar. Nu vind je haar vooral terug aan haar schildersezel. Een artistiek koppel dus, dat westvlaandert in het hartje van Brugge.

Hoe westvlaander jij?

Wat betekent westvlaanderen voor jou? Laat het ons via mail weten op wijwestvlaanderen@kw.be.

Hieronder een selectie uit de inzendingen die we de voorbije maanden mochten ontvangen.

Jaak en Annelies stonden in hun jonge jaren samen op de planken. Ze stonden ook aan de wieg van het Belgisch-Nederlands Theater 'BENT' met uitvalsbasis in Kasterlee. In 1989 trok het koppel naar Frankrijk waar ze 20 jaar bleven plakken. Sinds 2016 wonen ze weer in Brugge. "Als een mokerslag trof mij mijn moedertaal: het Brugs en al mijn ander West-Vlaams," vertelt Jaak. Want vertellen doet hij nog altijd. Op vandaag toert Jaak het land rond met een theatermonoloog 'Tachtig is prachtig' waarin hij zijn levensverhaal vertelt in de sappige dialecten die onze provincie rijk is (contact: 0495 16 19 36).Annelies stond ooit als Ismel aan de zijde van Mike Verdrengh in de televisieserie Keromar. Nu vind je haar vooral terug aan haar schildersezel. Een artistiek koppel dus, dat westvlaandert in het hartje van Brugge.Wat betekent westvlaanderen voor jou? Laat het ons via mail weten op wijwestvlaanderen@kw.be.Hieronder een selectie uit de inzendingen die we de voorbije maanden mochten ontvangen.