Izegemse seniorenraad viert vijftigjarig bestaan met tal van activiteiten

© (Foto GF)
Redactie KW

De Izegemse seniorenraad viert dit jaar feest. “Een gouden jubileum, want op 14 juni 1971 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd boven de doopvont gehouden”, zegt schepen van senioren Kurt Himpe. “De rol van de seniorenraad groeide in de loop van de voorbije vijftig jaar en nam ook meer en meer een adviserende rol op zich. Niettemin zorgt de seniorenraad er nog altijd voor dat senioren samen kunnen komen.”

“Die rol willen we dit feestjaar vervullen, zeker na het voorbije anderhalf jaar waarin ook heel wat senioren nauwelijks contact konden hebben en samen konden genieten”, verduidelijkt Viviane Parmentier als voorzitter van de seniorenraad.

“Op woensdag 24 november geven we het startschot van de driedaagse met de film ‘Le Grand Blanc avec une chaussure noire’ in de namiddag en de vooravond. Op donderdag 25 november vinden verspreid over heel Izegem tal van activiteiten plaats, zoals bloemschikken, kookdemonstraties, een optreden van De Wilfrieds en cabaretier Karel Declercq, een bezoek aan Eperon d’Or, …”, vult Annelies Demey van het dienstencentrum De Leest aan.

“Op vrijdag 26 november pakt de seniorenraad uit met een heuse Thé-Dansant in De Leest. Het wordt een feestelijk gebeuren met voor elk wat wils”, besluit Viviane Parmentier.

Meer info en tickets: De Leest (051 33 76 10, Sint-Jorisstraat 62).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier