Sinds dit weekend zijn alle publieke liturgische samenkomsten in de katholieke kerk geschorst. Ook in de Izegemse parochiale eenheid Sint-Crispijn worden de maatregelen strikt opgevolgd. Priester Matthias Noë heeft er echter een oplossing voor gevonden.

Als de mensen niet naar de kerk kunnen, dan komt de kerk naar de mensen toe. Op sociale media werd al gesuggereerd om een filmpje van de zondagsviering online te zetten. Priester Matthias Noë is immers sterk vertrouwd met dit medium. Zo post hij geregeld filmpjes, heeft hij een vraag-en-antwoordrubriek en maakte hij onder meer al een vastenrap.

Nu gaat hij nog een stapje verder en was hij de suggesties van de parochianen voor. "Als alles goed verloopt, dan streamen we straks om 10.30 uur de zondagsmis live. We zullen uitzenden vanuit de Sint-Jan-de-Doperkerk in Kachtem. In de kerk zelf zullen enkel de strikt noodzakelijke medewerkers aanwezig zijn."

Het gebeuren kan je volgen via de Facebookpagina 'Pastoor Matthias Noe'.

(MI)

Sinds dit weekend zijn alle publieke liturgische samenkomsten in de katholieke kerk geschorst. Ook in de Izegemse parochiale eenheid Sint-Crispijn worden de maatregelen strikt opgevolgd. Priester Matthias Noë heeft er echter een oplossing voor gevonden.Als de mensen niet naar de kerk kunnen, dan komt de kerk naar de mensen toe. Op sociale media werd al gesuggereerd om een filmpje van de zondagsviering online te zetten. Priester Matthias Noë is immers sterk vertrouwd met dit medium. Zo post hij geregeld filmpjes, heeft hij een vraag-en-antwoordrubriek en maakte hij onder meer al een vastenrap.Nu gaat hij nog een stapje verder en was hij de suggesties van de parochianen voor. "Als alles goed verloopt, dan streamen we straks om 10.30 uur de zondagsmis live. We zullen uitzenden vanuit de Sint-Jan-de-Doperkerk in Kachtem. In de kerk zelf zullen enkel de strikt noodzakelijke medewerkers aanwezig zijn."Het gebeuren kan je volgen via de Facebookpagina 'Pastoor Matthias Noe'.(MI)