Izegemse pastoor Matthias Noë lanceert nu ook catchy kerstrap

Na de vasten-, Pasen-, en Pinksterenrap pakt de Izegemse pastoor Matthias Noë nu uit met een rap over Kerstmis. En die kruipt razendsnel in je hoofd. “Ik wil mensen duidelijk maken dat Kerst over meer gaat dan pakjes en lekker eten.”

© YouTube

Met ‘Kerstmis is daar’ heeft Matthias Noë, al vijf jaar op de Bosmolens in Izegem, een nieuw muzikaal meesterwerkje aan. In maart raakte hij dankzij zijn vastenrap bekend en zijn rapkunsten slaan stilaan bij een breed publiek aan.

In september lanceerde hij al de single ‘Blik na voorn’ en nu heeft de 30-jarige geestelijke zijn tweede professionele productie klaar. Daarvoor sloeg hij de handen in elkaar met filmstudent Lewis Hallewaert en het resultaat oogt bijzonder scherp. “Ik ben er erg trots op”, glimlacht Matthias.

https://www.youtube.com/watch?v=hJ-MEj6EEOg

“Met het nummer wil ik mensen duidelijk maken dat Kerstmis over meer gaat dan enkel pakjes uitwisselen en lekker eten. Ik hoop dat de initiële boodschap van Kerst op die manier behouden blijft en mensen verbindt. Via mijn raps kan ik ook meer mensen bereiken dan enkel de gelovigen die naar mijn misvieringen komen en dat loont.”

Matthias Noë is van plan om ook in 2020 met de regelmaat van de klok raps op de wereld los te laten. “Al blijft mijn kerntaak natuurlijk de liturgie en alles wat daarbij komt kijken”, benadrukt hij nog. “Een fulltime carrière als rapper zit er niet meteen in.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.