Izegemse leerlingen vieren 100 dagen

Laatstejaarsleerlingen van de vier Izegemse secundaire scholen zijn volop hun 100 laatste schooldagen aan het vieren. Alles gaat zijn gewone gangetje zonder uitschieters, al was er in Prizma campus VTI wel sprake van vandalisme.

In Campus College zijn de leerlingen weer mooi uitgedost. © foto Frank

De vier middelbare scholen in Izegem – campussen VTI, IdP en College van de Prizmascholengroep en de campus Bellevue vieren het jaarlijkse 100 dagenfeest. De leerlingen vieren het aftellen naar het einde van hun secundaire schoolperiode.

De feestelijkheden werden door bepaalde leerlingen gisterenavond al ingezet en ze bleven de nacht door volhouden. Hier en daar ging dit gepaard met luid geknal waar bepaalde mensen aanstoot aan namen. In campus VTI was dan weer sprake van vandalisme. Enkele leerlingen zouden er wat schade hebben toegebracht aan deursloten.

Tijdens de schooluren zelf vonden de feestelijkheden in stijl plaats. Na een gezamenlijk ontbijt trokken de VTI-leerlingen er zoals gebruikelijk in klasverband op uit.

Bij campus IdP genoten ze ook van een ontbijt maar bleven de laatstejaars op school voor onder meer een vrij podium. “We zijn al een hele poos aan het feesten”, zeggen Hanne Viaene, Laura Gardin en Elise Deneir van 6 STW campus IdP. “We startten in het Vlaams Huis op de Grote Markt en genieten nu van de activiteiten op school. Na school trekken we dan nog naar de fuif in jeugdhuis De Tunne. Het is een schoolperiode die we straks afsluiten hier, jammer enerzijds, maar we zijn blij om volgend jaar met een nieuw hoofdstuk te starten.”

We zijn al een hele poos aan het feesten
We zijn al een hele poos aan het feesten”, zeggen Hanne Viaene, Laura Gardin en Elise Deneir (v.l.n.r. op de foto).© foto Frank

Enkel de zevendejaars van IdP verlieten de school vandaag. “Zij hebben vorige jaar al het eigenlijke honderddagenfeest beleefd”, verklaarden de leerkrachten.

Nog meer kleurrijke leerlingen waren er in campus College. 115 laatstejaars telt de school. Ook daar zat de sfeer er goed in. Na het ontbijt werden er tijdens de speeltijd dansjes opgevoerd door de diverse klassen. Onder meer Grease, cheerleaders, een baseballteam en een peloton soldaten passeerde de revue. Er stond ook nog een optreden van illusionist Patrick Pickart gepland.

Op campus Bellevue tenslotte werd ook gestart met een ontbijt en daarna zwermden de laatstejaars eveneens uit. Bij beide groepen stond een escape game gepland. “Hopelijk ontsnappen ze snel genoeg om vanavond de fuif nog bij te kunnen wonen”, merkte een van de leerkrachten op. (MI-foto’s Frank)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.