Izegemse kerstmarkt voor het eerst als tweedaagse van start

Het oudercomité van basisschool De Stadsparel is er klaar voor. We herkennen v.l.n.r. Jeroen Vandenheede, Marieke Maertens, Charlotte Nys en Olivier Vigin. © Frank Meurisse
Redactie KW

De kerstmarkt in Izegem is zaterdag onder een nieuw elan van start gegaan. Het gebeuren strekt zich uit van op het Kerkplein via de Marktstraat tot aan de Grote Markt. Het is ook een tweedaags evenement geworden.

De kerstmarkt in Izegem komt langzaam maar zeker op gang. Anders dan vorige edities toen alles zich onder de Sint-Tillotoren concentreerde, worden nu ook de Marktstraat en de Grote Markt in het gebeuren betrokken. “Op die manier kunnen ook de horeca op de Grote Markt en de handelaars in de Marktstraat een graantje meepikken. Ook de marktkramers die op zaterdag traditioneel op de Grote Markt staan, konden blijven”, zegt bevoegd schepen Lisbet Bogaert.

Bart Van Eenooghe die met Diksmuidse boterkoeken een vaste waarde is op de wekelijkse marktdag ging op het aanbod in. “Het is afwachten wat het zal geven. Het zal een lange dag worden, maar anderzijds is het momenteel ideaal weer. Niet te koud, voorlopig geen regen. Mocht het zo kunnen blijven, dan ziet het er wel goed uit.

Hogere opkomst?

Ook voor de uitbaters van de kerststandjes is het afwachten wat het vernieuwde concept gaat geven. “We hebben totaal geen idee of we meer volk zullen mogen verwelkomen, of als de normale opkomst verdeeld zal worden over de twee dagen”, klonk het hier en daar.

De sfeer zat er echter al van meet af aan in. Dat bewezen Jeroen Vandenheede, Marieke Maertens, Charlotte Nys en Olivier Vigin van de ouderraad van De Stadsparel. Zij verkochten hapjes en drankjes en wie wou, kon ook even aan nagelkloppen doen in hun standje. “Ook enkele zelfgemaakte werkjes door de kinderen verkopen we. De opbrengst gaat volledig naar de ouderraad en komt bijgevolg dus de kinderen ten goede”, zegt het viertal.

(MI-foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier