Izegemse burgemeester Bert Maertens en politie(vakbonden) strijken de plooien glad

Burgemeester Bert Maertens had in de vooravond overleg met de politie en de vakbondenna de heisa die vorige week ontstond. “Laat ons zeggen dat er ook wat miscommunicatie in het spel was. Uiteraard heb ik respect voor de politie en het werk dat ze in deze moeilijke omstandigheden moeten doen.”

Burgemeester Bert Maertens zal dus via sociale media zijn raadsleden toespreken. © Frank Meurisse

De Izegemse burgemeester kwam met de twee politievakbonden die aanwezig waren, VSOA en NSPV, op het bijzonder overlegcomité overeen dat hij naar de buitenwereld zou communiceren. “We hebben er elk onze versie van de feiten gedaan, dat is een constructieve sfeer verlopen. Ik heb aangevoeld dat bij de politie zwaar getild werd aan het feit dat ik dit een scheet in een fles noemde. Ik doelde daarop uiteraard niet op de tussenkomst van de politie, wel op dat zogenaamde buurtfeest dat er eigenlijk geen was. Het was een goed bedoeld initiatief. Ik had ook niet de bedoeling mij te mengen met hun optreden, maar heb die mensen naar binnen gevraagd om te praten. Als daar misverstanden over bestaan, dan was dat zeker niet mijn bedoeling. De politiemensen oordeelden wel dat er sprake was van samenscholing, waarop de dj-set ook werd beëindigd.”

De Izegemse burgemeester spreekt ook nogmaals zijn vertrouwen uit in de politie van de zone RIHO, waartoe Izegem behoort. “Ik ben ook met de korpschef en de vakbonden overeen gekomen om met de mensen die de interventie hebben uitgevoerd, nog eens apart in dialoog te gaan. En hopelijk zijn dan alle plooien glad gestreken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.