De Izegemse burgemeester kwam met de twee politievakbonden die aanwezig waren, VSOA en NSPV, op het bijzonder overlegcomité overeen dat hij naar de buitenwereld zou communiceren. "We hebben er elk onze versie van de feiten gedaan, dat is een constructieve sfeer verlopen. Ik heb aangevoeld dat bij de politie zwaar getild werd aan het feit dat ik dit een scheet in een fles noemde. Ik doelde daarop uiteraard niet op de tussenkomst van de politie, wel op dat zogenaamde buurtfeest dat er eigenlijk geen was. Het was een goed bedoeld initiatief. Ik had ook niet de bedoeling mij te mengen met hun optreden, maar heb die mensen naar binnen gevraagd om te praten. Als daar misverstanden over bestaan, dan was dat zeker niet mijn bedoeling. De politiemensen oordeelden wel dat er sprake was van samenscholing, waarop de dj-set ook werd beëindigd."

De Izegemse burgemeester spreekt ook nogmaals zijn vertrouwen uit in de politie van de zone RIHO, waartoe Izegem behoort. "Ik ben ook met de korpschef en de vakbonden overeen gekomen om met de mensen die de interventie hebben uitgevoerd, nog eens apart in dialoog te gaan. En hopelijk zijn dan alle plooien glad gestreken."

De Izegemse burgemeester kwam met de twee politievakbonden die aanwezig waren, VSOA en NSPV, op het bijzonder overlegcomité overeen dat hij naar de buitenwereld zou communiceren. "We hebben er elk onze versie van de feiten gedaan, dat is een constructieve sfeer verlopen. Ik heb aangevoeld dat bij de politie zwaar getild werd aan het feit dat ik dit een scheet in een fles noemde. Ik doelde daarop uiteraard niet op de tussenkomst van de politie, wel op dat zogenaamde buurtfeest dat er eigenlijk geen was. Het was een goed bedoeld initiatief. Ik had ook niet de bedoeling mij te mengen met hun optreden, maar heb die mensen naar binnen gevraagd om te praten. Als daar misverstanden over bestaan, dan was dat zeker niet mijn bedoeling. De politiemensen oordeelden wel dat er sprake was van samenscholing, waarop de dj-set ook werd beëindigd."De Izegemse burgemeester spreekt ook nogmaals zijn vertrouwen uit in de politie van de zone RIHO, waartoe Izegem behoort. "Ik ben ook met de korpschef en de vakbonden overeen gekomen om met de mensen die de interventie hebben uitgevoerd, nog eens apart in dialoog te gaan. En hopelijk zijn dan alle plooien glad gestreken."