"Onder het motto 'Neem er een en zet er een terug' kan iedereen gratis een boek nemen uit de kastjes. De bedoeling is dat iedereen zijn of haar boeken een nieuw leven kan inblazen door ze door te geven aan een andere lezer. Zo kan een boekenwurm nieuwe thema's en auteurs ontdekken. De kastjes worden regelmatig aangevuld met boeken uit de voorraad van de bibliotheek of met geschonken boeken", verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle. "De boekenruilkastjes bevinden zich aan de sportdienst, het JOC, 't SoK, het Dorpshuis in Emelgem, in de Molstraat, aan de pastorie op de Bosmolens, aan de Dankkapel in de Roeselaarsestraat, Okido en op de wijk Sint-Rafaël."

"We verduidelijken wel nog even dat ontleende bibliotheekmaterialen niet in die kastjes mogen geplaatst worden. Dat kan wel via de ingeefluiken aan de bibliotheek", besluit schepen Himpe. (LB)

"Onder het motto 'Neem er een en zet er een terug' kan iedereen gratis een boek nemen uit de kastjes. De bedoeling is dat iedereen zijn of haar boeken een nieuw leven kan inblazen door ze door te geven aan een andere lezer. Zo kan een boekenwurm nieuwe thema's en auteurs ontdekken. De kastjes worden regelmatig aangevuld met boeken uit de voorraad van de bibliotheek of met geschonken boeken", verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle. "De boekenruilkastjes bevinden zich aan de sportdienst, het JOC, 't SoK, het Dorpshuis in Emelgem, in de Molstraat, aan de pastorie op de Bosmolens, aan de Dankkapel in de Roeselaarsestraat, Okido en op de wijk Sint-Rafaël.""We verduidelijken wel nog even dat ontleende bibliotheekmaterialen niet in die kastjes mogen geplaatst worden. Dat kan wel via de ingeefluiken aan de bibliotheek", besluit schepen Himpe. (LB)