Izegemse bloemenzaak De Kleine Tuin steekt in nieuw jasje

Els D’Artois in de vernieuwde zaak De Kleine Tuin.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Els D’Artois in de vernieuwde zaak De Kleine Tuin.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Ruim drie jaar na de opstart van bloemen- en decoratiezaak ‘De Kleine Tuin’ in de Prinsessestraat 172, hebben zaakvoerders Els D’Artois en Peter Pauwels de winkel grondig verbouwd en vergroot. “De winkel is nu al enkele weken weer open met een uitgebreider aanbod dan vroeger”, zeggen ze.

Op 1 april 2017 openden Peter Pauwels en Els D’Artois een nieuwe bloemen- en decoratiewinkel in de Prinsessestraat. “We wilden ons aanbod aan producten vergroten en dat kon pas als we ook onze winkel- en verkoopoppervlakte uitbreidden”, zegt Els. “En dat hebben we dan ook gedaan.”

Els en Peter pakten het grondig aan. “We deden een totaalrenovatie zowel naar de binnen- als de buitenkant van de zaak”, zegt Peter. “Een winkel met meer etalageruimte en een grotere winkeloppervlakte. Die totaalrenovatie deed ik zelf met mijn bedrijf Interieur P.”

“De Kleine Tuin werd groot, zou je kunnen zeggen”, vervolgt Els. “In de winkel hebben we een ruimer aanbod aan planten dan vroeger doordat we nu ook de tuin achter de winkel gebruiken. Verder hebben we snijbloemen, geurkaarsen (waaronder ook nieuwe merken), textiel, decoratieartikelen en een groot assortiment aan gedroogde bloemen. Elke week kan je op woensdag en donderdag een midweekboeket kopen tegen 12,50 euro. En de winkel is nu van dinsdag tot en met zaterdag open, een dag meer dan vroeger.”

Ook voor Els en Peter was de voorbije coronaperiode geen goede zaak. “Toen de werken zo goed als gedaan waren, mochten we alleen als bloemenzaak openblijven, maar de rest moesten de klanten online via www.atelierdekleinetuin.be bestellen. Gelukkig mochten we in het licht van de kerst- en eindejaarperiode weer alles verkopen.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.