Bakker Jan Dierickx Visschers is in Izegem een bekend figuur, hij zetelt ook in de gemeenteraad voor STIP en hij steekt zijn mening zelden onder stoelen of banken. Hij runt nu al 25 jaar op de Bosmolens (Izegem) een druk beklante bakkerij. Hij voelt zich nu ook het slachtoffer van de maatregelen die werden uitgevaardigd. "Als voedingszaak mogen wij open blijven, maar dan wel van 7 tot 22 uur. Je voelt toch aan alles dat die openingsuren op maat gemaakt zijn van de grootwarenhuizen en niet van de kleine zelfstandigen. Normaal kun je hier al om 5 uur binnenlopen om een brood of ontbijtkoeken. Logisch ook, we zijn bakkers en werken 's nachts. Het heeft van ons geen zin om 's avonds laat open te zijn, maar wel 's morgens vroeg. Wanneer de vroege werkers op weg zijn naar hun dagtaak. En ja, daar zit ook verplegend personeel tussen."

Maar niettemin wil Bakker Jan vandaag een statement maken. "Ik kreeg - net als enkele collega's - telefoon van de politie met de melding dat ik pas om 7 uur mocht openen. Ik zag deze morgen tussen 6 en 7 uur al dat volk passeren, die mensen keken onbegrijpend naar binnen. Ik zal nu bij wijze van statement vanavond open doen tot 22 uur. Ik weet wel dat ik nauwelijks volk over de vloer zal krijgen. Wij respecteren alle regels, laten de mensen afstand houden, houden het voor ons personeel zo hygiënisch mogelijk, maar de maatregel dat wij pas om 7 uur mogen openen kan ik echt niet begrijpen. Want dat betekent dat we al ons volk op een kortere tijd moeten ontvangen en dat ze dus dichter op elkaar of in een lange rij buiten moeten staan. Toen we om 7 uur openden, stonden er al een heleboel mensen buiten te wachten"

Dagboek van een Bakker. Dankzij de wijze beslissing van de verkozenen des volks en een alerte politieman is Covid-19 verslagen. Een rij wachtende mensen buiten. Ondertussen moeten we nu met twee bestellen. Nogmaals mijn excuses aan alle verpleegkundigen, zorgwerkers, politiemensen,... voor ons later opgelegd openingsuur. Het is voor uw veiligheid. Nu mogen alle mondmasker, gels, schermen, zepen, handschoenen opgeborgen worden tot 22 uur

Geplaatst door Jan Dierickx Visschers op Donderdag 26 maart 2020

Bakker Jan liet zich al eens hevig gaan in een Facebook-post. Burgemeester Bert Maertens reageerde dat hij op aangeven van de gouverneur geen uitzonderingen mag toestaan. Bakker Jan: "Ik heb diverse nummers gebeld om te weten hoe de vork nu precies aan de steel zit. Ik kreeg daar nooit echt duidelijk antwoord. Ook over de verplaatsingen onduidelijkheid troef. Maar iemand van Sint-Eloois-Winkel hier op de Bosmolens (Izegem) brood komen kopen? Of is dat een niet-essentiële verplaatsing?"

Bakker Jan Dierickx Visschers is in Izegem een bekend figuur, hij zetelt ook in de gemeenteraad voor STIP en hij steekt zijn mening zelden onder stoelen of banken. Hij runt nu al 25 jaar op de Bosmolens (Izegem) een druk beklante bakkerij. Hij voelt zich nu ook het slachtoffer van de maatregelen die werden uitgevaardigd. "Als voedingszaak mogen wij open blijven, maar dan wel van 7 tot 22 uur. Je voelt toch aan alles dat die openingsuren op maat gemaakt zijn van de grootwarenhuizen en niet van de kleine zelfstandigen. Normaal kun je hier al om 5 uur binnenlopen om een brood of ontbijtkoeken. Logisch ook, we zijn bakkers en werken 's nachts. Het heeft van ons geen zin om 's avonds laat open te zijn, maar wel 's morgens vroeg. Wanneer de vroege werkers op weg zijn naar hun dagtaak. En ja, daar zit ook verplegend personeel tussen."Maar niettemin wil Bakker Jan vandaag een statement maken. "Ik kreeg - net als enkele collega's - telefoon van de politie met de melding dat ik pas om 7 uur mocht openen. Ik zag deze morgen tussen 6 en 7 uur al dat volk passeren, die mensen keken onbegrijpend naar binnen. Ik zal nu bij wijze van statement vanavond open doen tot 22 uur. Ik weet wel dat ik nauwelijks volk over de vloer zal krijgen. Wij respecteren alle regels, laten de mensen afstand houden, houden het voor ons personeel zo hygiënisch mogelijk, maar de maatregel dat wij pas om 7 uur mogen openen kan ik echt niet begrijpen. Want dat betekent dat we al ons volk op een kortere tijd moeten ontvangen en dat ze dus dichter op elkaar of in een lange rij buiten moeten staan. Toen we om 7 uur openden, stonden er al een heleboel mensen buiten te wachten"Bakker Jan liet zich al eens hevig gaan in een Facebook-post. Burgemeester Bert Maertens reageerde dat hij op aangeven van de gouverneur geen uitzonderingen mag toestaan. Bakker Jan: "Ik heb diverse nummers gebeld om te weten hoe de vork nu precies aan de steel zit. Ik kreeg daar nooit echt duidelijk antwoord. Ook over de verplaatsingen onduidelijkheid troef. Maar iemand van Sint-Eloois-Winkel hier op de Bosmolens (Izegem) brood komen kopen? Of is dat een niet-essentiële verplaatsing?"