Izegemse bakker Jan pakt uit met eigen ‘coronavaccin’ van marsepein: de MarsiPfizer

Het gros van de bevolking krijgt pas later dit jaar een spuitje met het coronavaccin, maar wie niet zoveel geduld heeft, kan al bij de Izegemse bakker Jan Dierickx-Visschers terecht. Hij bekijkt de situatie met een knipoog en pakt uit met een ‘vaccin’ van marsepein.

© vadu
© vadu

“Het was lokale weerman Tometeo die me het idee voor een marsepeinen vaccin aanreikte”, vertelt bakker Jan. “Ik vond het wel een leuk gegeven en ben ermee aan de slag gegaan. Twintig jaar geleden heb ik al eens iets gelijkaardigs gedaan met een ander medicijn van Pfizer, de befaamde blauwe Viagrapil. Ik heb daar toen ook een eigen versie van gemaakt en die ging vlot over de toonbank”, knipoogt hij.

“Mensen die al eens van het vaccin willen proeven, kunnen dus nu al bij ons terecht. We zijn dan wel niet de eerste, maar hebben wel het lekkerste ‘middeltje’, lacht de bakker. Om de grap helemaal af te maken, zit er ook een ludieke bijsluiter bij het stukje marsepein. “Zo mag het vaccin met mondjesmaat oraal toegediend worden”, grapt Jan. “Je mag het ook in het zicht en bereik van kinderen bewaren én in tegenstelling tot het echte vaccin mag het gewoon op kamertemperatuur bewaard worden.”

Wie de MarsiPfizer wil kopen, kan die voor 6 euro verkrijgen bij bakker Jan op de Bosmolens in Izegem. (vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.