Izegemse babytheek opent de deuren

De Babytheek huist in de Roeselaarsestraat 60. © VADU
Redactie KW

In Izegem opende de gloednieuwe Babytheek zaterdag haar deuren. De Babytheek is een handig uitleensysteem voor duurzame babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Met dit initiatief willen de stad en Huis van het Kind Izegem (onderdeel van het sociaal huis) kwalitatieve babyspullen toegankelijk maken voor een breed publiek.

De Babytheek huist in de Roeselaarsestraat 60. “Net zoals je naar de bibliotheek gaat om boeken te ontlenen, kan je in de Babytheek terecht voor babyspullen”, vertelt schepen van welzijn Ann Van Essche. De Babytheek wil een antwoord bieden aan gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal.

Het aanbod is breed en bestaat uit onder andere babybadjes, wippertjes en kinderwagens. Tegelijk heeft de Babytheek een sociale functie. Het wordt een ontmoetingsplek voor jonge ouders, waar ze ook met eventuele welzijnsvragen terecht kunnen.

Deeleconomie

Iedereen kan lid worden van de Babytheek. Je betaalt jaarlijks lidgeld om materiaal te ontlenen. Het standaardtarief is 20 euro. Voor wie daarvoor in aanmerking komt, is er een sociaal tarief van 10 euro. “De Babytheek is niet enkel een budgetvriendelijk initiatief, het draagt ook bij aan de deeleconomie”, vertelt maatschappelijk werker Sara Snauwaert. “Want waarom bijvoorbeeld een babynestje aankopen als je die binnen enkele maanden toch niet meer gebruikt?

De Babytheek is elke donderdag open van 14 tot 17 uur. Je kan er ook elke derde zaterdag van de maand terecht van 10 tot 12 uur. De eerste officiële openingsdag is aanstaande donderdag, 21 oktober.

De Babytheek is blijvend op zoek naar (nieuwe of tweedehands) babyartikelen. Wie nog bruikbare babyspullen heeft, mag deze steeds aan de Babytheek schenken. “Daarnaast zijn we ook op zoek naar gedreven vrijwilligers die de Babytheek willen ondersteunen en op een of andere manier mee willen helpen”, besluit Sara Snauwaert.

Wie babyspullen wil schenken of zich wil aanmelden als vrijwilliger, kan daarvoor contact opnemen met Huis van het Kind Izegem via huisvanhetkind@izegem.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier