Izegems museum Eperon d’Or organiseert tweede virtuele rondleiding

Het Izegemse stadsmuseum Eperon d’Or.© GF
Het Izegemse stadsmuseum Eperon d’Or.© GF
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Het Izegemse stadsmuseum Eperon d’Or gaat binnenkort opnieuw een virtuele rondleiding geven. Wie via digitale weg de collectie schoenen en borstels in het museum wil bewonderen, krijgt op zondag 20 december een nieuwe kans.

Op 22 november kon wie dat wenste voor het eerst een virtuele rondleiding door Eperon d’Or krijgen. Toen stonden borstels centraal. Op zondag 20 december is het de beurt aan de schoenen. De schoenennijverheid heeft tientallen jaren gezinnen in Izegem en omgeving werk verschaft. Duizenden mensen waren er bij betrokken. Dit schoenverleden leeft nog altijd.

“Gids Guy leidt ons op zondag 20 december rond door de schoenenafdeling van het prachtige art deco-gebouw Eperon d’Or. Hij doet dit live via de Facebookpagina van het museum”, vertelt conservator Hilde Colpaert. “Kijkers kunnen commentaar geven of vragen stellen via de chatfunctie. Eduard van Eperon d’Or zit klaar met extraatjes en antwoorden op alle vragen. In een halfuur weet je heel wat meer over schoenen en de Izegemse schoennijverheid.” (vadu)

De virtuele rondleiding vindt plaats op zondag 20 december van 17.30 tot 18 uur. Geïnteresseerden kunnen live meevolgen via de Facebookpagina van het museum op www.facebook.com/museumeperondor

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.