Izegem wordt uitgeroepen tot kermisstad van het jaar

Vrijdagavond werd in zaal Meilief 3 de Izegemse kermisweek 2018 officieel geopend.

© Frank

Anders dan andere jaren werd daarbij door Michel Follet, bekend van radio en televisie, de award voor de ‘Kermisvriendelijkste gemeente van het land’ uitgereikt. Schepen Marc Vanlerberghe zei dat er deze keer 26 attracties waren en zeven voedingskramen.

“Naast de bekende seniorendag op dinsdag is er op donderdag Izegem Koers, die de eerste keer werd verreden in 1968. Je zou kunnen spreken van jubileumeditie, maar in 2009 was er tijdens de kermisweek geen koers. Donderdag komen zowat 200 renners aan de start, waarvan 70 profs. Koekezondag 9 september wordt de kermis afgesloten met een klank- en lichtspektakel dat op de centrale brug zal opgesteld worden voor een betere zichtbaarheid. We willen stadsmedewerker Jan Feys feliciteren voor zijn werk als plaatsmeester. Hij doet dat meer dan voortreffelijk.”

Michel Follet, een gepassioneerd kermisliefhebber, prees het stadsbestuur voor de promotie van de kermis. “Die is perfect georganiseerd met mooie randactiviteiten en in het hart van de stad. Het zijn de foorreizigers zelf die gestemd hebben en Izegem is als winnaar uit de bus gekomen.”

Jan Pauwels van de Poliep werd gehuldigd voor 42 jaar op de Izegemse Kermis.

(LDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.