Izegem schenkt alle kinderen een pretpakket

Redactie KW

Omdat de voorbije weken voor heel wat gezinnen intens waren, wil het Izegemse Huis van het Kind hen tijdens de coronaperiode niet vergeten. Daarom schenken ze alle kinderen, die in de stad wonen, een pretpakket. Die werden donderdagnamiddag samengesteld door ruim dertig vrijwilligers van het initiatief #Izegemhelpt.

“Ons Huis van het Kind kreeg van de Vlaamse Overheid extra subsidies om dit pakket te realiseren”, zegt zorgschepen Ann Van Essche (CD&V). “Enkele stedelijke diensten sloegen de handen in elkaar om er een leuk pretpakket van te maken. Het omvat onder andere stoepkrijt en een bellenblazer, maar ook een waterpistooltje en knutselmateriaal om een bloempotje te maken en een zaadje te planten. Zo heb je onmiddellijk een leuk cadeau voor wie je tijdens de lockdown te lang hebt moeten missen.”

Vanmiddag kwamen ruim dertig vrijwilligers samen in zaal Meilief in het stadhuis om liefst 3.008 van die pretpakketten te maken. “De komende dagen worden die bedeeld”, zegt de schepen. Heeft jouw kind tegen dinsdag 7 juli nog geen pakket ontvangen, dan kan je een seintje geven via huisvanhetkind@izegem.be of op het nummer 051 33 72 80.”

De stad verwijst ook nog naar zijn uitgebreid zomeraanbod, waar ook leuke activiteiten voor kinderen in zitten en in de bib is er voor het jonge volkje ook een speciale reispas om zes boeken te kunnen ontlenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier