Izegem pakt bij heropening winkels uit met lokale Kadobon

De Izegem Kadobon is een mooi eindejaarsgeschenk.©Frank Meurisse Frank Meurisse
De Izegem Kadobon is een mooi eindejaarsgeschenk.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Vanaf dinsdag kan je aan het onthaal van het Izegemse stadhuis of via hun webshop de Izegem Kadobon kopen. Het gaat om een geschenkbon die je kan uitgeven bij maar liefst 161 lokale handelaars. De stad zet de komende tijd extra middelen in om de bon te promoten in de hoop zo de plaatselijke economie een duwtje in de rug te geven.

Vanaf 1 december kan iedereen, ook niet-Izegemnaars, de Izegem Kadobon aankopen. “Met de bon willen we de Izegemnaars blijven aanmoedigen om lokaal te kopen”, vertelt schepen van economie Lisbet Bogaert (N-VA). “De Izegem Kadobon is bovendien het ideale eindejaarsgeschenk. Je kiest zelf een bedrag en de ontvanger beslist waar hij of zij de bon wil spenderen.” De bonnen hebben een waarde van 10, 25 of 50 euro.

Win extra bonnen

De Izegem Kadobon is een permanent systeem, gebaseerd op de Izegembon die tijdens de eerste coronagolf werd ingevoerd. Al is er deze keer geen extra opslag van de stad en is het aantal deelnemende handelaars uitgebreid. “Er tekenden maar liefst 161 handelaars op in, wat het nu al een succes maakt”, meent de schepen. “We gaan wel inzetten op extra promotie. Zo komt er reclame op 50.000 broodzakken en wie in december een Kadobon aankoopt, maakt bovendien kans op extra bonnen ter waarde van 100 euro . We maken begin januari vijf winnaars bekend.” Dat laatste initiatief werd op de gemeenteraad eerder al gesuggereerd door oppositiepartij STiP.

De stad heeft ook vijftig plaatselijke bedrijven aangeschreven met de vraag of ze de geschenkbon als eindejaarscadeau aan hun personeel zouden willen schenken. Tien bedrijven tekenden daar op in, goed voor 20.855 euro. De stad geeft ook zelf het goede voorbeeld en schenkt al zijn personeelsleden een bon van 25 euro.

Je kan de bon aankopen via het onthaal van het stadhuis of in de webshop van de stad. Een bon is telkens één jaar geldig. Je kan hem ook spenderen op de wekelijkse zaterdagmarkt. Deelnemende handelaars herken je aan een sticker op hun etalage. (vadu)

Handelszaken die zich willen registreren als deelnemer kunnen dat nog steeds doen via deze site of kunnen mailen naar economie@izegem.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier