Izegem neemt eerste fietsboxen in gebruik

We zien van links naar rechts schepen Caroline Maertens, Ina Vandeverre, Tiziano Geldof en Herman Vandenbroucke.©Frank Meurisse Frank Meurisse
We zien van links naar rechts schepen Caroline Maertens, Ina Vandeverre, Tiziano Geldof en Herman Vandenbroucke.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Het stadsbestuur start een proefproject met fietsboxen. Een eerste exemplaar is dinsdag in gebruik genomen op de parking op de hoek van de Dweers- en Meensestraat.

“Een goede fietsenstalling is belangrijk, zowel in de openbare ruimte als privé”, meent schepen van Fietsbeleid Caroline Maertens (N-VA). “Rijhuizen hebben vaak geen of weinig ruimte om een fiets te stallen. Met de fietsboxen willen we meer fietsstalplaatsen voorzien voor inwoners die geen garage of berging hebben en hun fiets dus niet binnen kunnen plaatsen. Inwoners kunnen er hun fiets veilig stallen, beschut tegen slechte weersomstandigheden, diefstal en vandalisme.”

In een fietsbox is plaats voor vijf fietsen. Wie een plaats in zo’n box huurt, betaalt daar per maand 5 euro voor.

De eerste fietsbox werd dinsdag op de parking van de Dweers- en Meensestraat in gebruik genomen. “Er staat een tweede box in de omgeving van het zwembad in de Heilig-Hartstraat”, vervolgt de schepen. “Ze maken deel uit van een proefproject. De dienst mobiliteit nam vooraf een buurtenquête af, waaruit bleek dat er zeker interesse was van buurtbewoners.”

De fietsbox in de Heilig-Hartstraat heeft nog vijf vrije plaatsen. Wie interesse heeft in een plaats of suggesties heeft om een nieuwe te plaatsen, kan dat laten weten via mobiliteit@izegem.be of op 051 33 73 11.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.