Izegem lanceert nieuwe cadeaubon om lokaal kopen te stimuleren

Redactie KW

Vanaf 1 december kan iedereen, ook niet-Izegemnaars, de nieuwe Izegemse Kadobon aankopen. “Zo geven we onze handelaars een extra duwtje in de rug en stimuleren we de Izegemnaar om maximaal lokaal te kopen”, vertelt schepen van Economie Lisbet Bogaert.

Het stadsbestuur moedigt Izegemnaars nog altijd aan om zo veel mogelijk lokaal te kopen. De “Izegem Kadobon” biedt daarvoor in aanloop naar de eindejaarsperiode een extra stimulans. Het is een permanent systeem, gebaseerd op de Izegembon die tijdens de eerste coronagolf werd ingevoerd. Al kan je de bon deze keer wel in alle deelnemende zaken inruilen en is er nu geen extra opleg van de stad. Je zal de bon kunnen aankopen via de webshop van de stad, of aan het onthaal van het stadhuis. waar je de bon ontvangt in een mooie cadeau-omslag. Er zijn bonnen van 10, 25 of 50 euro, die je in heel wat Izegemse winkels, horecazaken én ook op onze Izegemse zaterdagmarkt zal kunnen spenderen. Deelnemende handelszaken zal je herkennen aan een affiche en een sticker op de deur. Een aangekochte bon is telkens één jaar geldig.

Uitgelezen eindejaarscadeau

“Met de “Izegem Kadobon” willen we de Izegemnaar blijvend aanmoedigen om lokaal te kopen. Een kadobon die je in elke deelnemende handels- of horecazaak in Izegem kan spenderen, lijkt ons alvast het uitgelezen eindejaarscadeau voor de Izegemnaar. We zullen de bonnen daarnaast ook promoten naar bedrijven toe als eindejaarsgeschenk voor hun werknemers en de bon zal ook ingezet worden als Vlaamse Consumptiebon voor de sociaal zwakkeren”, besluit schepen Lisbet Bogaert.

Handelszaken krijgen hiervoor nog de nodige info van de stad en kunnen zich registreren via https://formulieren.izegem.be/deelname-izegem-kadobon/ of kunnen contact opnemen met de dienst economie, via economie@izegem.be.

Jan Dierickx-Visschers (STiP) oppert om er geregeld een wedstrijdelement aan te verbinden. “Door bijvoorbeeld onder de kopers nog een extra bon te verloten”, klinkt het. De stad is alvast van plan om een paar keer per jaar een actie aan de bon te koppelen. De cadeaubon zou aanvankelijk Izegembon heten, maar omdat die volgens raadslid Diederik Pattyn te verwarrend zou zijn met een eerder uitgegeven bon tijdens de coronacrisis, is beslist om deze nieuwe bon de Izegemse Kadobon te noemen. Groen meent dat het naamsverschil evenwel nog te klein is. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier