Izegem krijgt volwaardige fietsroute langs trekpleisters

Diederik Pattyn kwam met het idee. © (gf)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Op voorzet van gemeenteraadslid Diederik Pattyn (N-VA) zal de stad een volwaardige fietsroute doorheen Izegem uitstippelen.

“De route is tussen de 30 en 50 km lang en gaat zowel door het centrum, Kachtem, Emelgem als de Bosmolens. De fietsroute toont de vele landelijke plekjes en bevat een aantal lussen langs de trekpleisters van onze stad”, aldus Pattyn. “Daarbij maakt de fietser kennis met alle trekpleisters van onze stad zoals Wallemote, Rhodesgoed, Eperon D’or en het Blauwhuis. Op het parcours maken we gebruik van de verschillende verbeteringen en de nieuwe geplande acties rond fietsinfrastructuur in onze stad. De route sluiten we ook aan op de bestaande provinciale fietsroutes waardoor er extra mogelijkheden ontstaan voor de horeca en het toerisme in Izegem.”

Schepen van Toerisme Lisbet Bogaert reageerde enthousiast en beloofde deze fietsroute te onderzoeken en verder uit te werken. “Er zijn al een aantal fietslussen die door Izegem lopen en die ontwikkeld werden door Toerisme Leiestreek. De meeste fietsroutes lopen telkens door onze stad en door een aantal buurgemeentes en -steden. Met de Izegemse dienst van Toerisme en met Toerisme Leiestreek zullen we nu ook de mogelijkheden van een fietsroute onderzoeken die enkel door Izegem loopt. Wel is het door de coronacrisis voorlopig niet mogelijk om een datum van overleg te bepalen. Verder zouden we deze fietsroute kunnen opnemen in onze wandelbox van Izegem. In deze box van 10 wandelingen is er momenteel nog geen enkele fietsroute opgenomen.” (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier