Het is een jarenlange traditie dat op kermisdonderdag Izegem Koers de hele stad wielergek maakt. 2020 moet het echter zonder toprenners, duizenden toeschouwers en een schitterende sfeer doen, met 'dank' aan het coronavirus.

"We wilden van donderdag 10 september weer een echte Izegemse hoogdag maken", zegt voorzitter Vindent Guillemyn. "Maar Covid-19 gooide roet in het eten. Gezondheid primeert boven amusement en daarom hebben we maanden geleden al beslist om voor deze editie de handdoek in de ring te gooien. Maar dat gaf ons ook ruim de tijd om ideeën uit te wisselen enkele vernieuwende beslissingen te nemen voor 2021."

Versnelling hoger

Volgend jaar krijgt zowel het parcours als het vip-gebeuren een complete make-over. "We verlaten na heel wat mooie jaren de site van site van het Atheneum Bellevue en trekken richting het Kasteel Blauwhuis. Het epicentrum van Bordes Izegem Koers zal zich daar bevinden. Met deze veranderingen schakelen we een versnelling hoger. We kiezen resoluut voor een vernieuwende en hoogstaande wielernamiddag in een prachtig kader."

De aankomstzone komt dan weer in de Gentsestraat. Daarmee wordt gebroken met de gewoonte om de winnaar in de Heilig Hartstraat over de meet te zien komen. "De renners zullen vanuit de Italianenlaan - langs het VTI - de rotonde nemen en richting het centrum van Izegem spurten. We zijn ook van plan, indien de coronamaatregelen het ons dan toelaten, om aan het Kasteel Blauwhuis het rennersdorp én een fanzone in te richten. Zo kan iedereen in die unieke omgeving van het koersgebeuren genieten."

Het bestuur hoopt volgend jaar opnieuw te kunnen rekenen op de steun van haar sponsors. "Die zijn ons al lang trouw en onze partners maken én dragen Bordes Izegem Koers. Zonder hen geen organisatie, maar nu hebben ze uiteraard andere dingen aan hun hoofd. Daarom zullen we hen dit najaar steunen met een campagne op onze sociale media waarin hun logo te zien zal zijn."

Indien de coronacrisis binnen een jaar gaan liggen is, wordt de 51ste Izegem Koers op donderdag 9 september 2021 gereden en krijgt Yves Lampaert - de winnaar van 2019 - eindelijk een opvolger.

Het is een jarenlange traditie dat op kermisdonderdag Izegem Koers de hele stad wielergek maakt. 2020 moet het echter zonder toprenners, duizenden toeschouwers en een schitterende sfeer doen, met 'dank' aan het coronavirus. "We wilden van donderdag 10 september weer een echte Izegemse hoogdag maken", zegt voorzitter Vindent Guillemyn. "Maar Covid-19 gooide roet in het eten. Gezondheid primeert boven amusement en daarom hebben we maanden geleden al beslist om voor deze editie de handdoek in de ring te gooien. Maar dat gaf ons ook ruim de tijd om ideeën uit te wisselen enkele vernieuwende beslissingen te nemen voor 2021."Volgend jaar krijgt zowel het parcours als het vip-gebeuren een complete make-over. "We verlaten na heel wat mooie jaren de site van site van het Atheneum Bellevue en trekken richting het Kasteel Blauwhuis. Het epicentrum van Bordes Izegem Koers zal zich daar bevinden. Met deze veranderingen schakelen we een versnelling hoger. We kiezen resoluut voor een vernieuwende en hoogstaande wielernamiddag in een prachtig kader."De aankomstzone komt dan weer in de Gentsestraat. Daarmee wordt gebroken met de gewoonte om de winnaar in de Heilig Hartstraat over de meet te zien komen. "De renners zullen vanuit de Italianenlaan - langs het VTI - de rotonde nemen en richting het centrum van Izegem spurten. We zijn ook van plan, indien de coronamaatregelen het ons dan toelaten, om aan het Kasteel Blauwhuis het rennersdorp én een fanzone in te richten. Zo kan iedereen in die unieke omgeving van het koersgebeuren genieten."Het bestuur hoopt volgend jaar opnieuw te kunnen rekenen op de steun van haar sponsors. "Die zijn ons al lang trouw en onze partners maken én dragen Bordes Izegem Koers. Zonder hen geen organisatie, maar nu hebben ze uiteraard andere dingen aan hun hoofd. Daarom zullen we hen dit najaar steunen met een campagne op onze sociale media waarin hun logo te zien zal zijn."Indien de coronacrisis binnen een jaar gaan liggen is, wordt de 51ste Izegem Koers op donderdag 9 september 2021 gereden en krijgt Yves Lampaert - de winnaar van 2019 - eindelijk een opvolger.