Izegem Koers krijgt voor het eerst een naamsponsor

Het jaarlijkse koersgebeuren in het centrum gaat voortaan als Bordes Izegem Koers door het leven. © Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Bordes Izegem Koers. Zo gaat de bekendste kermiskoers van Vlaanderen voortaan door het leven. “Om onze toekomst te verzekeren, is een naamsponsor nodig”, stelt Patrick Vandewatere. “En die werd gevonden bij een rasechte Izegemse vastgoedmakelaar.”

Donderdag 5 september trekt de vijftigste editie van Izegem Koers door de straten van de Pekkersstad. “Ons evenement is een begrip in de wijde omgeving en lokt telkens opnieuw vele tienduizenden bezoekers”, glundert woordvoerder Patrick Vandewatere. “Op ons niveau zijn we misschien wel de mooiste koers van Vlaanderen.”

Door een naamsponsor aan zich te binden, oogt ook de toekomst rooskleurig. Het Izegemse vastgoedbedrijf Bordes zal de komende drie jaar Izegem Koers mee dagen. “We hebben geen moment getwijfeld om met Izegem Koers in zee te gaan”, zeggen Stijn en Brecht Romel van Bordes. “Dit is een sterk merk, verbonden aan de wielersport én onlosmakelijk verbonden met onze stad. De laatste jaren waren we al sponsor en we merkten dat Izegem koers een ideale gelegenheid is om als lokaal bedrijf zichtbaar aanwezig te zijn. Het concept van Izegem Koers is trouwens ronduit uniek.”

Volks karakter

Ook voorzitter Lothar Feys is in de wolken met de nieuwe samenwerking. “Dit kadert in de belichaming van de nieuwe ambities van Izegem Koers”, zegt hij. “Bordes past bij ons. Ze zijn eveneens zeer professioneel, zonder het volkse karakter te verliezen. Een jong en ambitieus bedrijf en dat moet afstralen op Izegem Koers. We zijn er dan ook met het bestuur van overtuigd dat de vijftigste Bordes Izegem Koers opnieuw een schitterende wielerhoogdag wordt.”

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) beaamt: “We profileren ons steeds meer als sportstad. Denk maar aan de Izegemse kwarttriatlon, de Urban Move en andere topsportorganisaties. Ik ben verheugd dat een op en top Izegems bedrijf zich engageert om dit evenement te ondersteunen. Izegem Koers is er in de eerste plaats voor alle Izegemnaren, maar heeft met zijn tienduizenden toeschouwers naam en faam in de Belgische wielerwereld. Ook ploegen en renners komen maar al te graag naar Izegem om tussen de grote massa hun wedstrijd te beleven.” (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier