Izegem Klinkt voor de dertigste keer met gratis toegang

Weer of geen weer: de ambiance was weer helemaal top tijdens de jaarlijkse kroegentocht in Izegem. © FM
Redactie KW

De Izegemse kroegentocht is dit jaar al aan de 30ste editie toe. Speciaal voor die gelegenheid kreeg het evenement een nieuwe naam, Izegem Klinkt, en was iedereen helemaal gratis welkom. Heel wat mensen waren graag van de partij en genoten van muziek, de sfeer en de nodige drankjes.

Al vanaf 19 uur kwam het volk rustig toe op de Izegemse Grote Markt. Tussen 19 en 21 uur was er een optreden van de Crooktown Jazz Band rond het Pekkersbeeld, 30 jaar geleden stond die band uit Lendelede er ook al eens bij de allereerste Kroegentocht. Voor de gelegenheid was rond het Pekkersbeeld een Bierkasteel-terras waar alle aanwezigen gratis konden genieten van een lekker Filou-biertje.

“Het is heel plezant dat we de toegang dit jaar gratis konden maken én dat we daarnaast nog eens een gratis biertje konden aanbieden.” wist Bjorn Olivier, van het organiserende De Leutvrienden. “We mochten vanavond toch om en bij de 250 mensen verwelkomen voor een gratis Filou en daar waren we erg tevreden mee.”

Hoeveel aanwezigen Izegem Klinkt precies telt, is onmogelijk te zeggen. “Doordat we geen kaarten verkopen, hebben we totaal geen zicht op hoeveel volk er is. Maar het lijkt dik in orde. De cafés zitten goed vol!”

Ambiance

Het mindere weer kon de pret niet bederven. Heel wat mensen kwamen afzakken naar één van de 14 deelnemende cafés. “De sfeer zit goed en het volk amuseert zich. Daar doen we het toch voor.” klinkt het bij de organisatie. “In elk café speelt een bandje en dat zorgt meteen voor veel ambiance. Het is fijn dat Izegem Klinkt op zo veel bijval kan rekenen.”

Als het even kan, probeert de organisatie ook volgend jaar voor gratis toegang te zorgen. “We hopen ook op de volgende editie de toegang gratis te kunnen houden, maar dat zullen we nog moeten bekijken.” vertelt Bjorn. “Vanavond staan onze 20 medewerkers niet aan de deur van de cafés, maar ze lopen wel rond om tekst en uitleg te geven aan de mensen die een vraag hebben. We hopen dat iedereen zich vooral amuseert!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier