Izegem huldigt meer dan honderd sportkampioenen

We herkennen van links naar rechts Alec Segaert, Jade Vansteenkiste en Frank Bruyneel. © WC
Redactie KW

Izegem is en blijft een sportstad, dat werd nog maar eens duidelijk tijdens de hulde van de sportkampioenen 2019. In een volle ‘Leest’ werden in een twee uur durende show de verschillende kampioenen gehuldigd.

Meer dan 100 provinciale, Vlaamse, Belgische en internationale kampioenen passeerden de revue in een show die doordrenkt werd met dans, beweging en humor. Voorzitter van de Sportraad Patrick Decoster bevestigde nog maar eens het succes van #Izegeminbeweging en de Urban Move.

Aan het einde van de show werden de toplaureaten gehuldigd. Bij de dames werd topturnster Jade Vansteenkiste verkozen tot sportvrouw van het jaar. Jade zorgde mee voor het olympische ticket van de turndames voor Tokio. Sportman van het jaar werd wielrenner, du- en triatleet Alec Segaert, die onder meer provinciaal kampioen tijdrijden werd bij de nieuwelingen en Belgisch kampioen duatlon bij de A-jeugd. Sportploeg van het jaar werd de U19 van KFC Mandel United.

Ten slotte ging de trofee voor sportverdienste naar Frank Bruyneel voor zijn tomeloze inzet als voorzitter bij de Izegemse triatlonclub en de Krekelzwemers.

(PVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier