Izegem heeft ‘sterke smaakmakers’

Redactie KW

Stad Izegem heeft zaterdagmiddag zijn smaakmakers gehuldigd in kasteel Wallemote. Er werd ook postuum hulde gebracht aan wijlen Roger Duyck, de gewezen directeur van de Sint-Jozefskliniek.

Izegem heeft heel sterke smaakmakers. “Ze zetten Izegem ook buiten de stadsgrenzen op de kaart”, zei burgemeester Bert Maertens (N-VA).

Lieven Danneels, de ceo van Televic en nu ook voorzitter van Voka kreeg als eerste een presentje van de stad. Moderna Products, die door Unizo gekozen werd als nationale kmo 2013, is het tweede bedrijf dat Izegem op de nationale en internationale kaart zet.

La Durée

“Angelo Rosseel van restaurant La Durée kunnen we een échte smaakmaker noemen”, zei burgemeester Bert Maertens. De chef-kok haalde met zijn team in het nog korte bestaan van La Durée al een tweede Michelinster binnen.

Twee muzikale laureaten zijn : De Koninklijke Stadsfanfaren die vicewereldkampioen werden op het Wereld Muziekconcours in Kerkrade (NL) en de Drumband van de Koninklijke Fanfare Vrede en Eendracht uit Kachtem die zilver behaalde in zijn categorie in Kerkade.

Mario Lanzo

Filip Decruy kon er niet bij zijn op de huldiging. Hij werd laureaat voor zijn ’80 Dagen voor Koester’ voor het Kinderkankerfonds van het UZ Gent, waarvoor hij 13.000 euro bijeen haalde. En uiteraard mocht Michel Landuyt, alias zanger Mario Lanzo, de winnaar van ‘Belgium got’s talent’, niet ontbreken in deze eregalerij.

Een heel bijzondere postume hulde was er voor Roger Duyck, die tot vorig jaar in oktober algemeen directeur was van de Sint-Jozefskliniek, maar kort na zijn pensioen ziek werd en onlangs overleed. Zijn weduwe Liliane Decruy was erg ontroerd.

(IB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 21 februari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.