Izegem bouwt nieuwe evenementenhal van 2,4 miljoen euro, zaal ISO wordt gesloopt

Zaal ISO wordt gesloopt.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Zaal ISO wordt gesloopt.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Izegem trekt volgend jaar 7,7 miljoen euro uit voor een hele reeks investeringen. Grootste blikvanger wordt de sloop van zaal ISO en de realisatie van een nieuwe evenementenhal op dezelfde plaats. Het kostenplaatje bedraagt 2,4 miljoen euro.

De grootste hap uit het budget gaat traditiegetrouw naar wegenwerken. In dit geval 2,5 miljoen euro voor de heraanleg van de Kachtemse- en Vijfwegenstraat , die al in januari van start gaat. Op plaats twee prijkt de bouw van een nieuwe evenementenhal op de plaats waar nu zaal ISO staat. “Daar kunnen we optimaal genieten van de nabijheid van cultuur- en dienstencentrum De Leest”, vertelt schepen Lisbet Bogaert (N-VA). “Dat zal in de toekomst zeker nog zijn nut kunnen bewijzen.” De bouw van de hal staat pas voor 2022 op de planning, maar de investeringen dienen nu al te gebeuren. De kost werd eerst geraamd op 2,25 miljoen euro. “Maar er komt nu nog 200.000 euro aan extra investeringen bij”, zegt financiënschepen Tom Verbeke. “De helft van dat bedrag gaat om een subsidie van de provincie West-Vlaanderen om energie-efficiënte maatregelen te nemen en daar maken we dankbaar gebruik van.”

Zelfde capaciteit

Zaal ISO gaat in 2021 wel al tegen de vlakte. “We wachten nog op het Wereldfestival, als dat volgend jaar mag doorgaan, en daarna begint de sloop”, bevestigt schepen Lisbet. “Wij gaan het dossier in januari op de gemeenteraad gunnen, waarna een architectenteam op basis van ons vragenlijstje en budget een ontwerp mag maken. De zaal zal vooral dienen voor fuiven, seniorennamiddagen, eetfestijnen of rommelbeurzen en zal ongeveer dezelfde capaciteit hebben als zaal ISO op vandaag: 1.500 mensen staand en 500 zittend.”

Oppositiepartij STiP hekelt dat het prijskaartje al met 10 procent gestegen is. “Wat al een realistischer bedrag is, maar we vrezen dat dit nog zal oplopen”, aldus Kurt Grymonprez.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier