Izegem beleeft Wereldfestival met dans en muziek uit de hele wereld

Redactie KW

Van donderdag 4 tot en met dinsdag 9 juli vindt op de site van Cultuurhuis De Leest het 26ste Wereldfestival plaats. Acht festivalvoorstellingen in een tent met dans- en muziekgroepen uit de hele wereld. “En daarnaast wordt de festivalsite die dagen voor de allereerste keer dé ‘Moulin Bouge’ met allerlei gratis optredens”, zegt Rob Kindt.

Organisator vzw Booserik onderging nogal wat veranderingen sinds het laatste festival. Niet in het minst door het overlijden van Marc Therry, de man die de beste groepen uit de ganse wereld selecteerde. Ook Raf Dujardin, noem hem maar de vorige festivaldirecteur, werkt nu niet eer mee. Bart Dewitte is de nieuwe festivaldirecteur en de hele equipe die met hem het 26ste Wereldfestival ‘new look’ organiseert is ferm verjongd. En die brengen nieuwe ideeën mee.

“We hebben een gevarieerd aanbod aan groepen”, zegt festivalregisseur Patrick Warnez. “Uit Zuid)-Afrika komt een groep die finalist was in South-Africa’s Got Talent. Verder zijn er dansers uit de Universitaire dansers uit Indonesïe, de onafhankelijke Russische deelrepubliek Kalmukkië (de enige Boeddhistische regio in Europa), Bosnië-Herzegovina en Brazilië en Peru.”

Moulin Bouge

Het Wereldfestival pakt dit jaar uit met een grote nieuwigheid: een festival binnen het festival: Moulin Bouge! ‘Vroeger gebeurde er weinig rond de voorstellingen, nu wordt de festivalsite een bruisend wereldgebeuren waar je niet genoeg van krijgt”, zegt Rob Kindt. “Van vrijdag tot en met zondag kan iedereen komen genieten van gratis optredens van o.a. René Calvin, basgitarist die nog speelde bij Alicia Keys, Loonaloop, een Australische elektrofolkgroep, La Murga Armada, Café con Leche… DJ Desperado houdt het feest op gang tot in de vroege uurtjes.”

Er zijn voorstellingen op 4 juli om 19.30 uur (openingsgala) vrijdag om 19.30 uur , zaterdag 21 uur (nocturne), zondag 15 (gezinsvoorstelling) en 19.30 uur en dinsdag 19.30 uur (slotgala). Tickets kosten tussen de 12 en 16 euro (4 en 12 euro voor de gezinsvoorstelling). Er zijn kortingen voor wie jonger is dan 18 jaar, leden Davidsfonds en vrijetijdspassers. Vrijdag 5 en dinsdag 9 juli zijn er om 15 uur seniorenvoorstellingen aan 12 euro.

De ticketverkoop loopt via www.wereldfestival.be waar je zelf jouw plaats kan kiezen en betalen, via reservaties@wereldfestival.be (0471 30 89 25) en je kunt ook tickets kopen en betalen in de bibliotheek op 6 zaterdagvoormiddagen van 10 tot 12 uur: op 11, 18 en 25 mei, 15,22 en 29 juni .

Gastgezinnen

Men is ook nog altijd op zoek naar gastgezinnen en daarvoor kan je terecht bij Christiane De Backer mail gastfamilies@wereldfestival.be (0496 41 30 65). (IB)

Meer info op www.wereldfestval.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier