Het kabinet van minister Zuhal Demir heeft licht op groen gezet voor de heropening van de recyclageparken. Dat gebeurt op dinsdag 7 april, vooral ook om de sterke stijging van zwerfvuil tegen te gaan. Het gaat echter om een gecontroleerde heropstart onder strikte voorwaarden om de veiligheid van iedereen te garanderen. Hiervoor rekenen wij op begrip en medewerking van alle betrokkenen.

Alle IVIO-parken zullen heropend worden tijdens de normale openingsuren. In functie van het beschikbare personeel en afhankelijk van de afvoer door de onderaannemers kunnen de openingstijden, indien nodig, aangepast worden. "We beschikken over een 30-tal parkwachters en daarvan is er op dit moment slechts één ziek, en dan nog niet-coronagerelateerd", zegt IVIO-voorzitter Dries Dehaudt.

Vanuit IVIO vraagt men aan alle burgers om het recyclagepark enkel te bezoeken als dat strikt noodzakelijk is, en het bezoek niet kan worden uitgesteld.

Dries Dehaudt is naast Izegems gemeenteraadsvoorzitter ook voorzitter van IVIO., Frank Meurisse
Dries Dehaudt is naast Izegems gemeenteraadsvoorzitter ook voorzitter van IVIO. © Frank Meurisse

Voor de burgers die toch naar het recyclagepark komen, is een kleine handleiding opgesteld. Zo is het aantal voertuigen die gelijktijdig op het park toegelaten worden, beperkt naargelang de grootte van het park.

Indien de wachtrij te lang, dan kan er gevraagd worden op een later moment terug te komen. Uiteraard moet op het park ook rekening houden met de sociaal veilige afstand van anderhalve meter.

Bij het lossen in containers mag slechts 1 persoon per keer de trap gebruiken. Kom indien mogelijk alleen naar het recyclagepark. Met twee kan enkel als je grote en/of zware stukken hebt die je wilt lossen.

Opvallend is ook dat er maximaal 1 parkbezoek per gezin per 14 kalenderdagen toegestaan is. "Bij het oprijden die je je identiteitskaart in te scannen. Zo kunnen we natuurlijk registreren wie er al langs geweest is. Door de eerdere sluiting van de containerparken vrezen we nu een te grote toeloop, terwijl er net minder mensen toegelaten worden. Dus wie nog kan wachten, gelieve dat te doen. Straks kunnen we de maatregelen hopelijk versoepelen."

Elf IVIO-containerparken

IVIO is de afkorting voor Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland. In elke van de twee steden en negen omliggende gemeenten baat IVIO een contairpark uit. Als inwoner van een IVIO-gemeente, kun je ook op alle andere IVIO-parken terecht.

Adressen van de containerparken in alfabetische volgorde: Ardooie, Biekorfstraat 8 / Dentergem, Brouwerijstraat 21a / Ingelmunster, Trakelweg / Izegem, Lodewijk de Raetlaan 9 / Ledegem, Roeselarestraat 2a / Lendelede, Langemuntelaan 9 / Meulebeke, Randweg / Oostrozebeke, Ballingstraat 1 / Pittem, Fonteinestraat 28 / Ruiselede, Bambruggestraat / Tielt, Tenhovestraat 7.

Het kabinet van minister Zuhal Demir heeft licht op groen gezet voor de heropening van de recyclageparken. Dat gebeurt op dinsdag 7 april, vooral ook om de sterke stijging van zwerfvuil tegen te gaan. Het gaat echter om een gecontroleerde heropstart onder strikte voorwaarden om de veiligheid van iedereen te garanderen. Hiervoor rekenen wij op begrip en medewerking van alle betrokkenen.Alle IVIO-parken zullen heropend worden tijdens de normale openingsuren. In functie van het beschikbare personeel en afhankelijk van de afvoer door de onderaannemers kunnen de openingstijden, indien nodig, aangepast worden. "We beschikken over een 30-tal parkwachters en daarvan is er op dit moment slechts één ziek, en dan nog niet-coronagerelateerd", zegt IVIO-voorzitter Dries Dehaudt.Vanuit IVIO vraagt men aan alle burgers om het recyclagepark enkel te bezoeken als dat strikt noodzakelijk is, en het bezoek niet kan worden uitgesteld. Voor de burgers die toch naar het recyclagepark komen, is een kleine handleiding opgesteld. Zo is het aantal voertuigen die gelijktijdig op het park toegelaten worden, beperkt naargelang de grootte van het park.Indien de wachtrij te lang, dan kan er gevraagd worden op een later moment terug te komen. Uiteraard moet op het park ook rekening houden met de sociaal veilige afstand van anderhalve meter. Bij het lossen in containers mag slechts 1 persoon per keer de trap gebruiken. Kom indien mogelijk alleen naar het recyclagepark. Met twee kan enkel als je grote en/of zware stukken hebt die je wilt lossen. Opvallend is ook dat er maximaal 1 parkbezoek per gezin per 14 kalenderdagen toegestaan is. "Bij het oprijden die je je identiteitskaart in te scannen. Zo kunnen we natuurlijk registreren wie er al langs geweest is. Door de eerdere sluiting van de containerparken vrezen we nu een te grote toeloop, terwijl er net minder mensen toegelaten worden. Dus wie nog kan wachten, gelieve dat te doen. Straks kunnen we de maatregelen hopelijk versoepelen."IVIO is de afkorting voor Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland. In elke van de twee steden en negen omliggende gemeenten baat IVIO een contairpark uit. Als inwoner van een IVIO-gemeente, kun je ook op alle andere IVIO-parken terecht.Adressen van de containerparken in alfabetische volgorde: Ardooie, Biekorfstraat 8 / Dentergem, Brouwerijstraat 21a / Ingelmunster, Trakelweg / Izegem, Lodewijk de Raetlaan 9 / Ledegem, Roeselarestraat 2a / Lendelede, Langemuntelaan 9 / Meulebeke, Randweg / Oostrozebeke, Ballingstraat 1 / Pittem, Fonteinestraat 28 / Ruiselede, Bambruggestraat / Tielt, Tenhovestraat 7.