ITC verliest opnieuw triatleet: voorzitter Frank Bruyneel doet oproep om te zorgen voor elkaar

Wouter Vander Stricht

Met heel veel pijn in het hart maakte Frank Bruyneel het nieuws wereldkundig. Opnieuw is zijn club getroffen door een zwaar verlies. Ingelmunsternaar Peter Catteeuw (°1981) besloot zelf uit het leven te stappen. “Twee weken geleden hadden we nog de rouwrit om Kasper Lagae , nu moeten we afscheid nemen van Peter.”

In een dik jaar tijd verloor de Izegemse triatlonclub – voluit EFC-JODA-ITC – maar liefst vijf mensen die veel te vroeg heen zijn gegaan. Mannen van het eerste uur Luc Ingelbeen, Jan Declercq en Jacques Taillie stierven stuk voor stuk op veel te jonge leeftijd. Maar een jaar nadat Kasper Lagae uit het leven stapte, doet nu ook zijn clubgenoot Peter Catteeuw dat. Hij overleed woensdag 24 maart in zijn woning in de Lijsterstraat in Ingelmunster. “Peter was een stille genieter. We wisten dat hij een moeilijke periode had gehad, maar hij was veranderd van job. Het was ook een sterke recreatieve triatleet die ging deelnemen aan de Ironman van Klagenfurt die toen uiteindelijk werd afgelast. Vorig jaar won hij op onze trainatlon nog een jaar gratis lidmaatschap. Hij was ook erg graag gezien in de groep.”

Frank Bruyneel kan het ook maar niet vatten. “Veel mensen hebben het erg moeilijk. Daarom vraag ik aan iedereen die het wat moeilijker heeft om te praten. Het is sowieso niet makkelijk omdat je nu geen mensen kan zien”, zucht de voorzitter. “We moeten voor elkaar zorgen!”

Samen met Annelies Vantomme had Peter Catteeuw, die in Kachtem opgroeide, twee dochtertjes.

Vragen over zelfdoding: www.zelfmoord1813.be of bel 1813.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.