Italië wint 40ste editie internationaal vuurwerkfestival Knokke-Heist

Tienduizenden toeschouwers zijn afgelopen week opnieuw afgezakt naar het Albertstrand in Knokke -Heist om er te genieten van vier magische vuurwerkspektakels die telkens opnieuw de lucht boven Knokke in diverse kleuren lieten veranderen. Onze noorderburen mochten op zaterdag de openingsshow voor hun rekening nemen gevolgd op maandag door Rusland, op woensdag door Italië en op vrijdag door Slovenië.

© (Foto BRU)

Tijdens elke show die telkens een huzarenstukje mocht genoemd worden waren telkens op de zeedijk heel wat oooh’s te horen. Ook dit jaar stond de jury opnieuw voor een moeilijke keuze, maar oordeelde dat de show op woensdag gebracht door Italië hun voorkeur genoot. Het beroemde vuurwerkbedrijf Giuliani Fireworks uit Rome maakte een hoogstaande indruk met hun show ‘Fantasy World’, mede omdat het bedrijf heel wat van hun speciale effecten zelf produceert. De muziek van de show was gedurfd, een artistieke keuze van filmische muziek. Hun gevoel voor synchronisatie, afwisseling en prachtige vuurpijlen waren doorslaggevend, vond de jury.

Sinds het spektakel te zien is vanop het strand Meerlaan, kunnen tienduizenden toeschouwers aandachtig genieten van de creatieve pyrotechnische musical. Dankzij de geluidstorens en de breedte van de afvuurzone kent het festival geen gelijke in ons land.

Net zoals vorig jaar genoten bezoekers niet alleen op de zeedijk van het vuurwerk maar werden heel wat horecazaken, strandbars en georganiseerd bootverkeer uitgekozen als uitvalsbasis voor de shows. Naar schatting 150.000 mensen bezochten het Internationaal Vuurwerkfestival dit jaar. Opmerkelijk, steeds meer mensen zakken vroeger af naar Knokke-Heist en pikken het Internationaal Vuurwerkfestival mee als afsluiter van een dagje Knokke-Heist. Volgend jaar vindt het Internationaal Vuurwerkfestival plaats op 17, 19, 21, 23 en 25 augustus 2020 opnieuw ter hoogte van het strand aan de Meerlaan.

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.