Italiaans autootje in Belgische kleuren: “Uiteraard supporteren we voor Rode Duivels!”

© TL
© TL
Redactie KW

Een Italiaanse wagen in de Belgische kleuren. Bij garage Capelle in Westkerke (Oudenburg) zijn ze helemaal in thema voor de wedstrijd van vrijdagavond. “Het automerk mag dan Italiaans zijn, supporteren doen we uiteraard voor onze Rode Duivels”, klinkt het.

Leuk zicht langs de Brugsesteenweg in Westkerke, deelgemeente van Oudenburg. Daar staat namelijk een Fiat 500 in de Belgische kleuren. In de wagen ligt het vol met Belgische vlaggen en op de passagiersstoel zit een knuffel in het zwart, geel en rood. Een eyecatcher die speciaal voor het Europees Kampioenschap weer van stal gehaald werd. “Mijn nonkel liet het autootje maken in 2014, ter gelegenheid van het Wereldkampioenschap in Brazilië”, zegt zaakvoerder Stijn Capelle.

Rijdt nog perfect

Maar na het WK kon de man het niet over zijn hart krijgen om de wagen weg te doen. En dus liet hij hem in een loods staan. “Sindsdien komt het elke twee jaar weer buiten”, zegt Stijn. “Want als de Rode Duivels aan een groot toernooi meedoen, dan halen we hem weer van stal. Hij rijdt nog perfect en dankzij onze gouden generatie kunnen we hem al elke keer opnieuw buiten zetten.”

Dat de auto zelf van Italiaanse makelij is, nota bene de tegenstander van de Duivels vrijdagavond, is dan ook gewoon toeval. “Italiaanser worden auto’s misschien niet meer”, zegt Stijn. “Maar het merk is van één keer van ondergeschikt belang. Het zijn de kleuren die tellen. We steunen onze nationale ploeg volledig en hopen dat we het autootje hier nog tot en met de finale kunnen laten staan.” (lacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.