Ishtar en het Zilverbergkoor concerteren samen in Meulebeke

Ishtar. (GF)
Redactie KW

Op zaterdag 1 februari brengen ze onder de noemer ‘My Love’ liefdesliederen uit de schatkamer van de Europese volksmuziek.

Initiatiefnemers zijn de Sint-Antoniusvrienden, het Feestcomité, de Veldraad, de Yverige Jonckheit en de basisschool Sint-Antonius. Ishtar vertegenwoordigde ons land op het Eurosongfestival in 2008 in Belgrado met het nummer O Julissi.

Heerlijke liefdesliederen

Europese liefdesliederen vormen de rode draad in het concert My Love. Ze worden zowel vocaal als instrumentaal gebracht. De eigen composities van de groep sluiten daarbij naadloos aan. Op 1 februari krijgt Ishtar vocale versterking van het Zilverbergkoor uit Rumbeke. Dit 30-koppige koor, gedirigeerd door Kristof Desmet, werd in 1975 opgericht en is uitgegroeid van parochiekoor tot een koor met een nationale reputatie. Het heeft een rijk repertoire en is in samenzang met Ishtar niet aan zijn proefstuk toe. Brecht Degryse is de vaste pianist.

Het Zilverbergkoor uit Rumbeke. (foto Luc)
Het Zilverbergkoor uit Rumbeke. (foto Luc)

Voorzitter van het Feestcomité ‘t Veld Bernard De Marez: “We wilden al geruime tijd een groot muzikaal optreden geven in onze mooie parochiekerk. Daarmee bewijzen we de multifunctionaliteit van onze parochiekerk die naast gebedshuis ook dienst kan doen als concerthal.” (LB)


Het concert van Ishtar en het Zilverbergkoor op zaterdag 1 februari in de parochiekerk van Sint-Antonius ‘t Veld in Meulebeke vangt aan om 19.30 uur. De deuren gaan een uurtje vroeger open. Tickets in voorverkoop kosten 15 euro, de avond zelf 17 euro (drankje inbegrepen). Voorverkoop op 0473 96 99 87 en 0497 75 42 88 of op sintantoniusvrienden@hotmail.com. Overschrijven kan op BE74 1030 3991 9107 met vermelding van het aantal personen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier